Derbide Gülen Taraf Galatasaray

ads ads ads ads
18/10/2014

ads
Derbide Gülen Taraf Galatasaray

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı derbi mücadelesini Wesley Sneijder'in golleri ile 2-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftası derbi mücadelesine sahne oldu. Sezona Prandelli önderliğinde başlayan Sarı-Kırmızılılar, İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'yi konuk etti. TT Arena'da oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazandı. Sarı-Kırmızılılar'ın iki golü de Wesley Sneijder'den geldi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 90+5. dakikada 
Alper Potuk kaydetti.

İlk yarıya Galatasaray adeta pozisyon ile başladı. Savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz ceza sahası içinde kendini yerde buldu fakat maçın hakemi Cüneyt Çakır maçı devam ettirdi. Seyircisinin de desteği ile Fenerbahçe'nin üzerine gitmeye çalışan Galatasaray'ın bu baskısı yanlızca 5 dakika sürdü. Bu dakikadan sonra maçı dengeye getirmeyi başaran Fenerbahçe, Alper ve Emenike ile tehlikeli olmaya başladı. Özellikle sağ kanadı etkili kullanmaya başlayan Sarı-Lacivertliler, 7. dakikada en önemli tehlikesini yarattı. Sol çaprazda Felipe Melo'nun Emmanuel Emenike'ye yaptığı müdahale sonrası hakem Cüneyt Çakır oyunu avantaja bıraktı ve Dirk Kuyt sağ kanatta topla buluştu. Dirk Kuyt'ın arka direğe ortasında Alper Potuk uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top savunmada Aurelien Chedjou'dan geri döndü. Mücadelenin 17. dakikasında kaleyi cepheden gören Raul Meireles, uzak mesafe olmasına rağmen kaleye şutunu şekti ancak kaleci Fernando Muslera sağına giden topu iyi uzanarak çıkarmayı başardı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra yine Fenerbahçe tehlikeli geldi ve önemli bir fırsattan yararlanamadı. 18. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ceza sahası içine girmeden ortasını yaptı. Penaltı noktası önünde Emmanuel Emenike kaleye sırtı dönük pozisyonda topu kontrol edip dönerek vuruşunu yaptı ancak etkili olmayan şut üstten auta gitti. Bu dakikadan sonra Galatasaray oyunu tutma adına daha çok pas yapmaya başladı. Mücadelenin 33. dakikasında Emre Belözoğlu sakatlandı ve yerine Selçuk Şahin girdi. Sarı-Kırmızılı ekip ilk yarının son dakikalarında Sneijder ve Olcan Adın ile etkili olmaya çalışsa da Fenerbahçe savunması buna izin vermedi ve TT Arena'daki müthiş derbinin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Galatasaray müthiş başladı. Henüz 46. dakikada Wesley Sneijder'in ceza sahası içinden vurduğu şutu Volkan güçlükle çıkardı. Fenerbahçe kalesindeki baskısını artıran Sarı-Kırmızılılar, taraftarının da desteği ile ataklarını sıklaştırdı.

Mücadelenin 53. dakikasında Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Orta sahanın ortasında hava topu mücadelesinde Bruno Alves, Blerim Dzemaili'nin sırtına ayağıyla yaptığı sert müdahale sonrasında hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Kırmızı karttan sonra Fenerbahçe'yi adeta kendi sahasına hapseden Galatasaray sağlı sollu ataklar ile rakibini bunaltmaya başladı.

Mücadelenin 57. dakikasında Wesley Sneijder'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın ceza sahası içine girdi. Olcan, vuruş açısını yakaladığı anda sol ayak içiyle şutunu çekti ancak top yan kale direğinden geri döndü.

Fenerbahçe 61. dakikada ikinci oyuncu değişikliği hakkını gerçekleştirdi. Hasan Ali Kaldırım, Emmanuel Emenike'nin yerine oyuna dahil oldu.

Dakikalar 63'ü gösterdiğinde Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Caner Erkin kullandı. Caner'in ön direğe ortasında savunmada Felipe Melo'nun bacaklarının arasından geçen top altıpas içinde Michal Kadlec'in önüne geldi. Michal Kadlec, bomboş durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini 66. dakikada yaptı. Blerim Dzemaili çıktı, Umut Bulut oyuna dahil oldu. Sarı-Kırmızılı ekibin kırmızı karttan sonra kurduğu baskı uzun sürmedi. Fenerbahçe özellikle Hasan Ali'nin oyuna dahil olması ile birlikte dengeyi kurdu ve rakibinin pas kanallarını kapatmaya başladı.

Sneijder böyle istedi!

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Galatasaray'ın süper yıldızı Wesley Sneijder sahneye çıktı. Ceza sahası dışından müthiş bir vuruş yapan Hollandalı yıldız, kaleci Volkan Demirel'i avlamayı başardı ve TT Arena'yı sevince boğdu.

Golden sonra beraberliği yakalamak için çok adamla rakibin üstüne giden Fenerbahçe, defansta açıklar vermeye başladı. 90+1 dakikada bir kez daha sahneye Wesley Sneijder çıktı. Orta sahadan aldığı topu ceza sahası dışına kadar süren Hollandalı yıldız müthiş bir vuruşla topu filelere yolladı ve Galatasaray'ın 2. golüne imzasını attı.

Mücadelenin 90+5. dakikasında Fenerbahçe'nin farkı 1'e indiren golü geldi. Sol kanatta topu Chedjou'dan çalan Hasan Ali Kaldırım içerideki Alper Potuk'u gördü ve Alper topu boş kaleye yuvarladı. (2-1) Golün santrası yapıldıktan sonra düdüğünü çalan Cünety Çakır maçı bitirdi ve Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Maçtan Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta görevlendirdiği Meireles’e 4 maç, Emenike’ye de 2 maç sonra ilk 11’de yer verdi.

Sarı-lacivertli takımın teknik patronu, ligde son 4 maçtır ilk 11’de yer verdiği Diego’yu yedek bırakırken, bu futbolcunun yerine orta alanda Meireles’i görevlendirdi. Meireles sakatlığının ardından 4 maç sonra derbide sahaya çıktı.

Fenerbahçe’nin ligde son iki maçına yedekler arasında başlayan Emenike, Galatasaray derbisinde 11’e girdi. Milli maçlar için lige verilen arada takımla çalışan Webo’yu yedekler arasında tutan teknik direktör Kartal, milli takımdan dün dönen ve sadece bir antrenmanda takımla çalışan Emenike’yi sahaya sürdü. Nijeryalı futbolcu ligde iki maç sonra ilk 11’de yer almış oldu.

Sarı-lacivertli takımın derbi kadrosunda, kırmızı kart cezalısı Bekir İrtegün’ün yanı sıra, sakatlıktan yeni çıkan Mehmet Topuz ve tedavisi süren Egemen Korkmaz yer almadı. Sakatlığı geçen Sow da derbi maçın 18 kişilik kadrosunda yedek olarak bulundu.

Kadlec ve Alves ilk kez beraber oynadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, savunmanın göbeğinde ilk kez bu maçta Kadlec-Alves ikilisine 11 kişilik kadroda yer verdi.

Bekir İrtegün’ün kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle takımın iki yabancı stoperi, mücadeleye beraber başladı. Ligin 5. haftasında Bekir’in kırmızı kart gördüğü Torku Konyaspor maçına Kadlec ilk 11’de başlamış, Alves ise 64. dakikada oyuna girmiş ve iki futbolcu ilk kez aynı anda sahada yer almıştı.

Kale Volkan Demirel’in

Belindeki sorun nedeniyle A Milli Futbol Takımı’nın Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının aday kadrosundan çıkarılan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, tedavisinin ardından derbide görev yaptı.

Hafta içi takımla antrenmanlara başlayan tecrübeli file bekçisi, bu önemli maçta kaledeki yerini aldı.

Emre ve Volkan’a küfürlü tezahüratlar

Sarı-lacivertliler maç için ısındıkları sırada, Galatasaraylı taraftarlar özellikle eski futbolcuları Emre Belözoğlu ile kaleci Volkan Demirel’e tepki gösterdi.

Taraftarlar, iki futbolcuya yönelik olarak küfürlü tezahüratlarla tempo tuttu.

Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya, üzerinde "Hedef 1 milyon üye" projesinin reklamı bulunan beyaz tişörtlerle çıktı. Sarı-lacivertli takım sahaya çıktığında tribünlerdeki sarı-kırmızılı taraftarlardan tepkiler yükseldi.

Fenerbahçe’nin gelişinde geniş tedbirler uygulandı

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün stada gelişinde, Türk Telekom Arena’nın yakınında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Geçen sezon yaşanan taşlama hadisesinin üzerine bu yıl daha yoğun tedbirler alınırken, takım otobüsünün stada yaklaştığı bölgelere çok sayıda çevik kuvvet ekibi yerleştirildiği görüldü.

Fenerbahçe kafilesini Can Bartu Tesisleri önünde bir grup taraftarlar meşaleler yakıp coşkulu tezahüratlarla maça uğurladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü öncesi son çıkış olan Kavacık’ta da çok sayıda taraftar kafilenin otobüsü geçerken sevgi gösterisinde bulundu. Yol kenarına toplanan ve taraftarlar meşaleler yakıp ellerinde sarı-lacivert bayraklarla, zorlu maç öncesi takımlarına moral vermeye çalıştılar.

Kafileyi Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nden kulüp genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu uğurladı. Sarı-lacivertliler, maçın başlamasına 1,5 saat kala stada geldi.

8 yönetici maçta

Galatasaray ile yaptıkları derbiyi Türk Telekom Arena’da 8 Fenerbahçeli yönetici izledi.

İsfendiyar Zülfikari, Selim Kosif, Selim Sapan, Hakan Dinçay, Yalçın Haker, Serdar Erkan, Metin Doğan ve Ünal Uzun, sarı-lacivertli takımı temsil ettiler.

Prandelli ve Kartal ilk lig derbisinde karşı karşıya

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig derbisinde ilk kez karşı karşıya geldi.

Daha önce Süper Lig’de 2014-2015 sezonu öncesi TFF Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya gelen iki teknik adamdan, Kartal’ın takımı, normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona eren maçı, penaltı atışları sonucunda 3-2 kazanarak kupayı elde etmişti.

e-bilet sisteminde ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisi

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk futbolunda geçen sezondan itibaren devreye giren, e-bilet sisteminde ilk kez karşı karşıya geldi.

Karşılaşma aynı zamanda yeni sistemde yapılan ikinci derbi maç oldu. Geçen sezon Süper Lig’in 30. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş-Fenerbahçe (1-1) derbisinde e-bilet sistemi uygulanmıştı.

Karşılaşmayı, kulüpler arasındaki anlaşma gereği Fenerbahçe taraftarları tribünden izleyemedi. Türk Telekom Arena’nın misafir seyirci tribününde de Galatasaraylı taraftarlar oturdu.

Burak Yılmaz ilk 11’de sahaya çıktı

Ligin 5. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sakatlık yaşayan ve bu nedenle A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki Çek Cumhuriyeti ve Letonya karşılaşmalarında forma giyemeyen Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisine yetiştirildi.

Tedavisi nedeniyle sarı-kırmızılı takımın yalnızca dün yaptığı son idmana katılabilen Burak, yoğun tedavi sürecinin ardından bu önemli karşılaşmada sahadaki yerini aldı.

Prandelli’den iki değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine takımını iki değişiklik yaparak çıkardı.

Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11’inde bulunan Alex Telles ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe karşısında İtalyan teknik adamın tercihleri arasında yer almadı. Prandelli, bu iki oyuncuyu ilk 18’e almazken, yerlerine ilk 11’de Veysel Sarı ile Blerim Dzemaili’ye görev verdi.

İtalyan teknik adam, ilk 11’de yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Dzemaili, Sneijder ve Chedjou’yu tercih etti, yedekler arasında ise Pandev yer verdi. Telles’in yanı sıra Bruma’nın da maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti.

Ünal Aysal, son derbisinde cezalı

Galatasaray’da olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı alan ve yeniden aday olmayan başkan Ünal Aysal, son derbi karşılaşması için Türk Telekom Arena’ya gelmedi.

Hafta için yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirli olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Aysal’ın bu maçı izleme hakkı bulunmazken, görevi bırakacak olmasından dolayı bu yasağı delebileceği iddiaları da boşa çıktı.

Tribünler önemli ölçüde doldu

Derbi karşılaşmanı izlemek için çok sayıda Galatasaray taraftarı Türk Telekom Arena’ya gelirken, tribünler önemli ölçüde doldu.

Kulüpler arasındaki anlaşma nedeniyle Fenerbahçe taraftarlarının yer almadığı karşılaşmanın biletleri 900 ile 120 lira aralığında satılırken, 52 bin kişi kapasiteli statta küçük boşluklar kaldığı görüldü. Sezonun ilk lig derbisini 40 bine yakın sarı-kırmızılı taraftar izledi.

Kareografi hazırlandı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe derbisi için kareografi hazırladı.

Taraftar grubu ultrAslan’ın yer aldığı Odeabank Tribünü’nde gerçekleştirilen kareografide, önce kartonlarla bir saha ve üzerinde 3 yıldız resmedildi. Daha, 4. yıldız ile sarı-kırmızılı eski teknik adam Graeme Souness’ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na Galatasaray bayrağını dikmesinin gösterildiği iki ayrı resim makaralı sistemle tribüne çekildi.

Kareografinin uygulandığı tribüne ayrıca, "Şampiyon Cim Bom yazdıracağız" yazısının yer aldığı dev bir pankart açıldı, bu sırada statta Mehter Marşı çalındı.

Kewell, Türk Telekom Arena’da

Galatasaray’ın 2008-2011 yılları arasında formasını giyen Avustralyalı eski futbolcu Harry Kewell, Fenerbahçe derbisini Türk Telekom Arena’da izledi.

Oynadığı dönemde sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerden biri olan Kewell, Türk Telekom Arena’da coşkuyla karşılandı.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan tarafından plaket ve 19 numaralı forma takdim edilen Kewell, formayı sırtına geçirerek müsabaka öncesi tribünleri selamladı.

Metro seferleri yapılamadı

Sanayi-Seyrantepe hattında yapımı devam eden yeni tünelinin inşası nedeniyle Türk Telekom Arena’ya metro seferi yapılamadı.

Taraftarların stada gelişi için metronun Sanayi durağının bulunduğu bölümden İETT otobüsleriyle ücretsiz servisler yapılırken, çok sayıda kişinin ise kendi imkanlarıyla yürüyerek ya da araçlarla stada geldikleri görüldü.

Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar, 22 Ekim Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile oynanacak müsabakada da metroyu kullanamayacaklar.

Gişelerde yoğunluk yaşandı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Arena’daki bilet gişelerinde yoğunluk yaşandı.

E-bilet uygulaması nedeniyle derbi maçın hemen öncesinde Passolig kart başvurusu yapan ancak kartları henüz ellerine ulaşmayan çok sayıda taraftar, tek maçlık Passolig kartlarını temin etmek için stat gişeleri önünde kuyruk oluşturdu.

Gişelerde zaman zaman oluşan yığılmalara karşın, tek maçlık Passolig kartları verilen taraftarlar, tribünlerdeki yerlerini aldılar.

Geniş güvenlik önlemleri

Türk futbolunun en önemli derbilerinden Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Müsabakada düzenin sağlanması için 1200’ü özel güvenlik, 1630’u da emniyet mensubu olmak üzere 2830 kişinin görev yaptığı açıklandı.

Basının ilgisi yüksek

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yerli ve yabancı medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Karşılaşmayı muhabir, yazar, foto muhabiri ve kameraman olarak 13’ü yabancı, toplam 337 medya mensubu takip etti.

Derbiyi Almanya’dan 9, Arjantin’den 2, Hollanda ile İngiltere’den birer basın mensubunun izlediği duyuruldu.

Kaynak: Fanatik 

18/10/2014 21:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: galatasaray, fenerbahçe
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.