Derviş Paşa Konağı açıldı

Turizm Bakanlığı'nın restore ettiği Derviş Paşa konağı hizmete açıldı

ads ads ads ads
24/05/2017

ads
Derviş Paşa Konağı açıldı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkenin tarihi eserleri korunarak, turizme kazandırılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi çalışmaları çerçevesine restore ettiği Derviş Paşa Konağı'nı hizmete açtı.

Bakanlığın açıklamasına göre, açılış törenine Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, CTP Milletvekilleri Erkut Şahali ve Teberüken Uluçay, UBP Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, bakanlık yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi finansmanıyla 2016’da başlayan restorasyonun tamamlanmasıyla Eski Eserler Müzeler Dairesi’ne bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Merkezi personeli 500 civarındaki eserin bakım, onarım ve konservasyonunu yaptı.

ATAOĞLU: “HEDEF, HER İLÇEYE BİR MÜZE AÇILMASI”

Açılış töreninde konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, göreve geldikleri günden itibaren atıl durumdaki eserlerin sergilenebilir hale getirilmesi ve restorasyona ihtiyaç duyulan müzelerin yeniden hizmete girmesi için gerekeni yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin ‘her ilçeye bir müze açılması’ olduğuna vurgu yapan Ataoğlu, bu hedef doğrultusunda Büyükkonut, Yeni İskele, Güzelyurt ve Girne’de müze açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

“Bu mekanlar, kültürümüzdeki damarları taşıyıcı olur. Tarihi ve kültürel değer taşıyan binaların çoğalması için çalışmalarımız devam edecektir” diyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın gelecekte turizm alanında çok önemli gelişmelere sahne olacağını kaydetti.

Ataoğlu, geçmişten gelen değerleri koruyarak, geliştirmek gerektiğini söyleyerek,  “Kültürümüz, tarihi varlıklarımız, doğal güzelliklerimiz, birer hazine. Bu hazinenin kapağını açıp, turizme kazandırmamız gerek. Turizm sektörüne yapılan her yatırım, yüksek katma değer ve sosyal gelişim olarak bizlere dönecektir.” dedi.

Fikri Atatoğlu, Gazimağusa’da açılması planlanan şömineli evi için ihalenin 2 Haziran’da tamamlanacağını bildirdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Lefkoşa’da turistler için oluşturulan destinasyonların genişletilmesi gereğine dikkat çekerek, Baf Kapısı’nın açılmasının önemine değindi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli de, Derviş Paşa Konağı ve sergilenen eserlerin restorasyonuna ilişkin bilgi verdi.

24/05/2017 14:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Derviş Paşa Konağı
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.