Derya’ya yönelik saldırılara tepki

ads ads ads ads
17/12/2014

ads
Derya’ya yönelik saldırılara tepki

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, son zamanlarda kadın milletvekillerine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirti.

Siber açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Günümüzde sosyal medya etkin bir iletişim, haberleşme ve paylaşım ağıdır ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Fakat bunun dışında zaman zaman herhangi bir nedenle eleştirilmek istenen kişilere fikirsel bazda değil, ağır hakaret ve küfürlerle saldırıldığını görmekteyiz. Özellikle son günlerde kadın milletvekillerimize cinsiyet üzerinden yapılan saldırılar kabul edilemez ve toplumsal etik değerlerimize de aykırıdır.

Gelişen teknoloji ve iletişim ağı, bilişim suçlarının engellenmesi ve kişilik haklarının korunması için yasal bir takım düzenlemelerin yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bilişim suçları şu biçimde tanımlanır: Bireylere veya birey gruplarına yönelik, onurunu zedelemeye veya mağdura fiziksel veya zihinsel olarak doğrudan veya dolaylı olarak zarar verme suçu kastı ile İnternet (görüşme odaları, epostalar, ilan sayfaları ve gruplar) ve cep telefonu (SMS/MMS) gibi çağdaş iletişim araçları kullanarak zarar verme amaçlı saldırıların yapılması.

Bu konuda ülkemizde halen yasal boşluk vardır. Meclisimizde hukuk komitesi gündeminde bulunan bilişim suçları Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşması için komitemiz çalışma yapmaktadır. Bilişim suçlarının yasallaşması ile büyük ölçüde bu tarz suçların önüne geçilecektir ama etik değerlerin her zaman yasalarla korunamayacağı açıktır. O nedenle sosyal medya kullanıcılarının etik değerlere uyma konusunda hassasiyet göstermeleri ayrıca önem arz etmektedir” 

17/12/2014 14:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Doğuş Derya, destek, açıklama, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.