Dev zirve yarın

ads ads ads ads
27/11/2015

ads
Dev zirve yarın

Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) ortaklaşa düzenleyeceği 'Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi' yarın düzenleniyor. Zirveye 10 ülkeden 35 yatırımcı katılacak

Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) ortaklaşa düzenleyeceği 'Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi' 28 Kasım 2015 Cumartesi günü (yarın) Lapta’da Le Chateau Lambousa Hotel’de düzenlenecek.

Zirveye, Almanya, Polonya, Fransa, Mısır, Çin, Katar, Kazakistan, Moldova, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs'tan farklı sektörlerde yatırımcılar, iş insanları ve akademisyenlerin katılacak.



Le Chateau Lambousa Hotel’de gerçekleştirilecek zirvede Kıbrıs’ın modern altyapı, inşaat, enerji, eğitim olanakları, turizmin yerel koşullara uyarlanmasıyla ilgili uzmanlar tarafından geliştirilen kavramlar yatırımcılara tanıtılacak.

Zirve öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı



On farklı ülkeden yaklaşık 35 yatırımcının katılacağı 'Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'ne ilişkin dün Le Chateau Lambousa Hotel’de basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Gerçekleşen basın toplantısına; GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Avrupa İşadamları Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch, Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve AB Danışmanı Musa Karademir, Avrupa İşadamları Kulübü Program Komitesi Başkanı Alice Roch, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün katıldı.





***



Akpınar: 5 Milyar Dolarlık yatırım programı hedeflendi



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, KKTC Başbakanlığı himayesinde programlanan ve Cumartesi günü düzenlenecek olan Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi’ne Türkiye’den, Avrupa Birliği’nden ve uluslararası yatırım ajanslarının katılımı ile gerçekleşeceğini kaydetti.



Akpınar şunları söyledi: Başbakanımız Sayın Kalyoncu’nun himayesinde Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi programlanmış, 28 Kasım 2015 Cumartesi günü gerek Türkiye Cumhuriyeti’nden, gerek Avrupa Birliği’nden uluslararası yatırım ajanslarının da katılımıyla çok büyük bir zirve yapılacaktır. Bu zirve kapsamında bugün sizleri bilgilendirmek ve ekonomik değerlerle adanın özellikle böylesi bir uluslararası ve kabullerle çözüm noktasında yapılan ilerlemelerde olduğunu belirterek, iş insanlarının da katkılarıyla çok daha ileri adımlar atılmasına yönelik bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sizlerin de göreceği üzere 5 milyar dolarlık bir yatırım programı hedeflenmiş ve bunun için de şu anda KKTC’de böyle hassas ve engellemelerin de olduğu bir dönemde, çok ciddi sayıda uluslararası katılımcıların ve iş insanlarının adada yatırım yapmak üzere yolda olduklarını bilmenizi istiyorum. Bu süreçte tabi ki bizlerin KKTC’nin ve kendi insanlarımızın bu süreci çok ciddi bir hassasiyetle değerlendirmeleri, böylesi bir fırsatı yıllardır yakalayamamış olmanın ve bugün GAÜ olarak ev sahipliği yaparak ne kadar doğru bir adım atıyor olduğumuzu görmeleridir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu yönde oldukça başarılı ve ilgili bir duruş sergilemişlerdir. Hükümetimizin ve Devletimizin tüm katmanlarının, iş insanlarının ve ilgili odalarımızın bu sürece katkıları ile ilgili yatırım programını adamızda fiilen oluşmasını sağlamaları bizlerin de tek temennisidir.

***

Bozçelik: Çabalarımız sonuç gösterdi





Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik yaptığı açıklamasında, Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin 2000 yılında Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kurulduğunu belirterek 12 Aralık 2012 tarihi ile yaklaşık 3 yıldan beri de İstanbul’da çok aktif olduğunu söyledi.



Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin 12 ülkede ofisi olduğunu ve yaklaşık 20 aktif diplomatlarla birliğin yürütüldüğünü dile getiren Bozçelik, “Bildiğiniz gibi 4-5 ay önce İstanbul’da Ekonomi Zirvesi düzenledik” dedi.

***



Roch:



Avrupa İşadamları Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch ise “Bana burada katkı koyma fırsatı verdikleri için öncelikle herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekleştirilecek olan organizasyon tarihi bir an olacak. Bildiğiniz gibi şu anda tereddütlü bir zamandayız. Tabi şu anda terör olayları gündemi aldı götürüyor. Şimdi haberlerimizi dinlediğimiz zaman dünyada neler olduğunu gördüğümüzde, aslında korkmamız gerekir. Artık bu kadar kötü olayların içinde nerede güzel bir haber var onlara bakmaya başladık. Malesef televizyonlarda hiç pozitif haberler göremiyoruz. Birde bu olayların dışında şuanda böyle bir zirvede bulunmak beni gerçekten mutlu ediyor. Çünkü buradaki hedefimiz şu anki karanlık dünyanın içinde yıldızı parlayan bir yer olabilmek. Normalde krizlerin çoğu ekonomik krizlerden dolayı olur. İlk başta politik olarak barışı istememiz lazım. Politikacıların halkın desteğini alarak yola çıkması lazım. Halk karar versin politikacılar bunu yönlendirsin ve yapsın. Tabii bu arada da doğru ortaklarla yola çıkmak lazım” diye konuştu.

 

27/11/2015 11:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, HABER, KIBRIS
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.