Devlet eliyle defalarca tecavüz

ads ads ads ads
26/02/2015

ads
Devlet eliyle defalarca tecavüz

DetayKıbrıs'tan Rana Sarro'nun haberine göre Güzelyurt’ta ve Mağusa’da gerçekleşen ve tüm ülkede infial yaratan çocuk tacizi ve tecavüzü davaları bir kez daha dikkatleri çocukların ülkedeki durumuna çevirdi. Çocukların yaşadıkları mağduriyet yasal süreç içerisinde ise psikolojik olarak defalarca devam ediyor.

ÇOCUK POLİSİMİZ VE ÇOCUK MAHKEMEMİZ YOK: Güzelyurt’ta ve Mağusa’da gerçekleşen ve ülkede infial yaratan çocuk tecavüzü olayının mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla, bir kez daha ülkede pedofili tehlikesi gündeme geldi. Ülkede artış gösteren, çocuk tacizi ve tecavüzü olaylarına karşın, ‘çocuk polisi’ ve ‘çocuk mahkemesi’ olmamasının ciddi bir eksiklik olduğu üzerinde duruluyor.

DEFALARCA MAĞDURİYET: Uzmanlar, cinsel istismara uğrayan ve mağdur olan çocukların, ülkemizde sistem tarafından da istismar edildiklerine ve yargı aşamasında mağdur çocuğa cinsel saldırı olayının tekrar tekrar yaşatıldığına, bunun çocukta travmaya neden olduğuna dikkat çekiyor.

Güzelyurt’ta ve Mağusa’da gerçekleşen ve ülkede infial yaratan çocuk tecavüzü olayının mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla, bir kez daha ülkede pedofili tehlikesi gündeme geldi.

Yaşanan çocuk tacizi ve tecavüzü olaylarına karşın, ülkede ‘çocuk polisi’ ve ‘çocuk mahkemesi’ olmamasının ciddi bir eksiklik olduğu üzerinde duruluyor. 

Cinsel istismara uğrayan ve mağdur olan çocukların, ülkemizde sistem tarafından istismar edildikleri ve yargı aşamasında mağdur çocuğa cinsel saldırı olayının tekrar tekrar yaşatıldığına ve bunun çocukta travmaya neden olduğuna dikkat çekiliyor.

RİSK BÜYÜK

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Detay Gazetesi yazarlarından Barış Başel, çocuk bedeninden hoşlanan pedofili hastalarını işaret ederek, ülkemizde binlerce çocuğun, gerek ihmal gerekse istismara uğrama açısından risk altında olduğunu vurguladı.

Haberin tamamı DetayKıbrıs'ta

26/02/2015 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, tecavüz, devlet
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.