Dikkat! Yine Kalkınma Bankası ve Hükümetten Yine Tehlikeli Adımlar

ads ads ads ads
28/07/2017

ads
Dikkat! Yine Kalkınma Bankası ve Hükümetten Yine Tehlikeli Adımlar

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından hükümeti eleştirerek Kalkınma Bankası hakkında açıklama yaptı:

İşte Özersay'ın paylaşımı:

Dikkat!!!
Yine Kalkınma Bankası ve Hükümetten Yine Tehlikeli Adımlar!!!

UBP-DP hükümeti geçtiğimiz gün aldığı Bakanlar Kurulu kararıyla Kalkınma Bankası kredileri açısından çok tehlikeli ve emsal teşkil edecek bir uygulamanın daha kapısını araladı. Üstelik karar genel bir konuyla ilgiliymiş gibi alınıyor ama öyle bir tanım yapılıyor ki aslında hangi firma veya borçlanma için bu kararı ürettiği de gün gibi ortada. Buz pateni, bowling içeren spor, eğlence ve sosyal aktivite merkezi kaç tane var memlekette?

Borçlanarak yapılmış bir yatırım bir başkasına devrediliyor. İlk borçlanan parasını alıp çıkıyor, borcu devralan tüm borçları Kalkınma Bankası’nda topluyor. Nasıl olsa Kalkınma, uzun vadeli kredi verir. Hatta zora girersen yeniden uygun şekilde yapılandırır. Burada Kalkınma Bankası daha önce verdiği borcu geri alamamış, ŞİMDİ DAHA FAZLA BORCU DAHA UZUN VADEDE bankalara DAHA ÇOK TAHVİL FAİZİ ÖDEYEREK geri almaya çalışacak!!! Üstelik işlemlerden doğan harçları banka peşin ödeyecek ve borca ekleyip uzun vadede tahsil etmeyi umut edecek!!!

NEDEN? KİMİN İÇİN? NİYE?

İlk yatırımcı neden payını alıp borçtan sıyrılıyor, neden icra yoluna gidilmiyor? Borcu devralanın bunu ödeyecek olmasının garantisi nedir?
Öyle anlaşılıyor ki birilerinin başka bankalara olan borcunu da temizlemek için Kalkınma Bankası çamaşır makinesi olarak kullanılmak isteniyor. Tüm finansal risk bu bankanın sırtına yükleniyor, birilerinin yükünü ortadan kaldırmak için.
Olan devletin, vatandaşın parasına oluyor. Bu devlet işte böyle BATIRILIYOR.

Bir kez daha açık yüreklilikle vurguluyorum: Bu Bankayı zarara uğratan kararların altına imza atanlar, bunun sorumluluğunu da üstlenmek zorunda kalacaklar.

#YETER

28/07/2017 15:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kalkınma bankası, hükümet, kudret özersay, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.