Dinlediğiniz Müzik Karekterinizi Yansıtıyor

ads ads ads ads
16/04/2015

ads
Dinlediğiniz Müzik Karekterinizi Yansıtıyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre ne dinlediğiniz sizin kim olduğunuzu gösteriyor. Araştırmaya göre pop müzik dinleyenler mutlu, klasikten şaşmayanlar zeki oluyor.



İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre ne dinlediğiniz sizin kim olduğunuzu gösteriyor. Dinlediğimiz müziğin karakterimizi ortaya koyduğunu söyleyen araştırmacılar, aynı zamanda dinlenilen müziğin uzun vadede karakteri değiştirdiğini de tespit etmiş.

"Müzik çalarınızdaki listeye dikkatli bakın ve karakter analizinizi yapın" diyen uzmanlar caz severlerin pozitif ve sorumluluk sahibi insanlar olduklarını, aynı zamanda diğer müzik türlerini tercih edenlere göre daha arkadaş canlısı ve duygusal olduklarını, klasik müzik severlerinse zeki olduklarını tespit etmiş. Cambridge Üniversitesi Psikoloji Araştırmaları Departmanı'ndan Dr. Jason Rentfrow, elektronik müzik severlerinse biraz 'öfkeli' ve 'çabuk parlayan tipler' olduğunu söylüyor.

'Pop severler mutlu'

Araştırmanın sonucu bazı klasik bilgileri de tazeler nitelikte. Buna göre, rock müzik severler asi ruhlular arasından çıkarken, uzun süre rock müzik dinlemek kişiyi günlük hayatta karşılaştığı çok küçük olaylara karşı bile isyankâr yapıyor. Listede rap müzik severler muhalif ve özgüven sahibi insanlar olarak tanımlanırken, bu kişilerin aynı zamanda diğer müzik türlerinden hoşlananlara göre daha enerjik oldukları da tespit edilmiş. Pop müzik severlerse listenin en mutluları. Araştırmaya göre müzik çalarına tıka basa pop müzik dolduranlar hem daha pozitif hem de daha mutlu oluyormuş.

Araştırmaya göre fiziksel çekiciliği en az olanlar klasik müzik dinlerken, en yüksek olanlar pop müzik dinliyor. Rentfrow, bu araştırmayı üniversitenin 800. yılı sebebiyle yaptıklarını ve çıkan sonuçların öğrenciler ve akademisyenler tarafından da çok eğlenceli bulunduğunu söylüyor. 

16/04/2015 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: müzik, karakter, kişilik, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.