Dipkarpaz'da Akıl Almaz Olay!

ads ads ads ads
02/04/2014

ads
Dipkarpaz'da Akıl Almaz Olay!

Dipkarpaz’da Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan Efkan Yılmaz vOkul içerisinde bisikletle gezen öğrenciye tokat attığı sürülen öğretmeni, öğrencinin velileri dün sabah okulu basarak boğazından sıkarak darp etmeye çalıştı. Olayla ilgili iki kişi tutuklanırken Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası okulda bugün grev kararı aldı. 

KTOEÖS YÖNETİM KURULU: “DİPKARPAZ ORTAOKULU’NDA ÖĞRETMENE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”

KTOEÖS Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Dipkarpaz Ortaokulu’nda dün bir öğretmene saldırıda bulunulduğunu belirterek bunu kınadı.

“Okul dışından gelen birilerinin eğitim saatinde izinsiz ve planlı bir şekilde okul bahçesindeki öğretmenimizi sopalarla darp etmeye yönelik saldırısı kabul edilemezdir” denilen açıklamada, “Bu olay bize göstermektedir ki okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz savunmasız ve güvenlikten yoksun bir şekilde risk altındadır. Okul alanları öğrencilerin ve öğretmenlerin dokunulmaz ve kamusal alanlardır. Kamusal alanlara yapılan saldırı ciddi ve topluma yapılan saldırı anlamını taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne “bu tür olaylara karşı gerekli tedbirleri almaları” yönünde çağrı yapan KTOEÖS Yönetim Kurulu, bölge halkından da öğretmenlere yardımcı olmalarını ve bu olayları yapanlara prim vermemelerini istedi.

02/04/2014 09:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dipkarpaz, öğrenci, tokat, dayak, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.