Diplomata tecavüz edip, öldürmüştü: Yakalandı

İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanı Rebecca Dykes'in katili yakalandı.

ads ads ads ads
19/12/2017

ads
Diplomata tecavüz edip, öldürmüştü: Yakalandı

Lübnan Emniyet Müdürlüğünden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi gecesi bir otoyol kenarında cesedi bulunan İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanı Dykes'in katilinin yakalandığını söyledi.

Farklı suçlardan sabıkası olan ve cinayeti itiraf eden katilin, 35 yaşında Lübnanlı taksi şöförü olduğunu belirten yetkili, zanlının sorgusunun devam ettiğini ve olayda siyasi bir nedenin olmadığını vurguladı.

TECAVÜZ EDİP BOĞMUŞ

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Menşuk, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, yaşanan olay nedeniyle üzgün olduklarını, katilin hızlı bir şekilde yakalandığını ve Lübnan'ın yabancılar için güvenli bir ülke olduğunu ifade etti.

Başkent Beyrut'un kuzeydoğusundaki Metn bölgesindeki otoyol kenarında cumartesi gecesi polis ekiplerince Dykes'in cesedi bulunmuştu. Adli tıp kurumunda yapılan inceleme sonucunda, İngiliz diplomatın öldürülmeden önce tecavüze uğradığı, ölüm nedeninin ise boğulma olduğu tespit edilmişti.

IRAK VE LİBYA'DA ÇALIŞMIŞ

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Dykes'in, gece yarısı eğlenmek için gittiği bardan çıktığı ve bir taksiye bindiği bilgisine ulaşılmıştı. Daha önce Irak ve Libya'da çalışan Dykes, Ocak 2017'den bu yana Lübnan'da İngiltere hükümetine bağlı Uluslararası Kalkınma Departmanı'nda görev yapıyordu

19/12/2017 09:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Rebecca Dykes, diplomat
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.