Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu New York'ta Mesai yapıyor

ads ads ads ads
23/09/2017

ads
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu New York'ta Mesai yapıyor

DIŞİŞLERİ BAKANI ERTUĞRULOĞLU İİT GENEL SEKRETERİ AL-OTHAIMEEN İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Dr. Yousef Al-Othaimeen ile görüştü.

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde yer alan İİT Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı'na katılan Dışişleri Tahsin Ertuğruloğlu, toplantının tamamlanmasının ardından görüştüğü İİT Genel Sekreteri’ne, Kıbrıs Türk halkına verdiği destek ve sağladığı işbirliğinden ötürü teşekkür etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC'nin gözlemci üye olarak yer aldığı İİT toplantısında konuşma yapması ve Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulmasının önemine işaret eden Ertuğruloğlu, EİT ve İİT'nin, Kıbrıs Türk halkının gözlemci üye olarak yer aldığı ve sesini duyurabildiği en önemli uluslararası etkinlikler olduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının haklılığını ve maruz kaldığı haksızlıkları uluslararası camiaya anlatmak için her türlü uluslararası girişimi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

ERTUĞRULOĞLU UMMAN DIŞİŞLERİ BAKANI ALAWİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Umman Sultanlığı Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alawi ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Umman Sultanlığı'nın New York Büyükelçiliği'nde yer alan görüşmede, KKTC'nin çalışmaları ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkeler ile ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, görüşmede, KKTC'nin temsilciliğinin de bulunduğu Umman Sultanlığı Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Abdullah'a Kıbrıs sorunu bağlamındaki son gelişmeler hakkında da bilgiler verdi.

Ertuğruloğlu'na görüşmede, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kemal Köprülü de eşlik etti.

23/09/2017 10:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tahsin Ertuğruloğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.