Dışişleri Bakanı’ndan değerlendirme

ads ads ads ads
27/07/2015

ads
Dışişleri Bakanı’ndan değerlendirme

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Anadolu Ajansına değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs’ta siyasi iradenin çözümden yana güçlü bir tavır içerisinde olduğunu belirten Çolak, “Ümitliyiz, bir netice alınabilecek. 2015 yılı içerisinde değilse bile 2016’ya taşabilecek şekilde Kıbrıs’ta bir çözümü görüyorum” dedi.

KKTC siyasi tarihinde ilk defa Ulusal Birlik Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in koalisyonunun söz konusu olduğunu belirten Çolak, gerekli reformları yapabilmek için bir parlamenter çoğunlukla bu kararın alındığını söyledi.

Emine Çolak, koalisyon hükümetinin, hızlanan ve ciddi boyutlara varan müzakere süreci için de önemli olduğuna işaret ederek, halkın geniş tabanını temsil eden bir hükümetin hemfikir olabilmesi, birlikte hareket edebilmesi, müzakereleri yürüten

Cumhurbaşkanı’na desteklerini, önerilerini ve endişelerini aktarabilecek bir potansiyel olması açısından çok büyük bir uzlaşı oluştuğunu vurguladı.

Hiçbir anlaşmanın herkesin istediği gibi olmayacağını ifade eden Çolak, “Elbette içinde bir miktar acı reçete diyebileceğimiz zorluklar olacaktır” dedi.

Bakan Çolak, yarım asrı aşkındır Kıbrıs meselesinin bir sorun olarak tarif edildiğine işaret ederek, “Kıbrıslı Türkler uluslararası toplumdan uzaklaştırılmış, bir yerde cezalandırılmış bir pozisyonda kaldı. Bir nesil çözümsüzlük içerisinde hayatını idame ettirdi. Belirsizlikten, statü sıkıntısından bıktık, usandık. Buna çözüm getirmek lazım. O çözüm de şimdi daha yakın” ifadelerini kullandı.

Müzakere süresinde Rum tarafında siyasi iradenin de çok farklı olduğunu söyleyen Çolak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yerine göre katı çıkışları olduğunu, onun da kimi zaman kendi toplumuna göre hareket etme durumunda kaldığını kaydetti. 

27/07/2015 13:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.