Dışişleri Bakanı'ndna Rusya'ya Çağrı!

ads ads ads ads
31/07/2015

ads
Dışişleri Bakanı'ndna Rusya'ya Çağrı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Rusya’nın Birleşmiş Milletler’in (BM) 5 daimi üyesinden biri olduğunu hatırlatarak, Kıbrıs'ta çözüm için Rusya’dan daha çok destek beklediklerini aktardı.

Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına konuşan Bakan Çelik, Rusya ile ilişkilere önem verdiklerini belirtti. Çelik, “Rusya BM’in 5 daimi üyesinden biri. Büyük devlet. Rusya Kıbrıs sorununun çözümünde önemli rol oynamalı. Rusya’dan daha çok destek bekliyoruz. Rusya’nın dengeli politika izlemesini istiyoruz. Rusya’nın etkin, nüfuzlu olduğunu biliyoruz. Kıbrıs’ta çözüme ihtiyaçı var. ” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aralık ayındaki basın toplantısında Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmesini olumlu karşıladıklarını belirten KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, “Sayın Putin’in aralık ayında düzenlediği basın toplantısında Kuzey Kıbrıs ve genel olarak sorununun çözümüyle ilgili değerlendirmede bulunması güzel, olumlu. Biz Kuzey Kıbrıs olarak Rusya ile ilişkilerimize önem veriyoruz. ” şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta yürütülen müzakerelere de değinen Çelik, sorunun üzerinde uzlaşılmış parametreler üzerinden çözülmesi gerektiğini aktardı. Çolak, "Biz Türkler Kıbrıs’ta azınlık değiliz. Rakam olarak az olabiliriz. Ama siyasi bakımdan az değiliz. Kıbrıs adası hepimizin, biz Kuzey Kıbrıslıların da burada yaşama hakkı var. Kıbrıs’ta barış ve huzurdan yanayız. Yıllar sürdü bu çözüm çabaları. Artık Kıbrıs sorununun bir çözüme ulaşmasının zamanı geldi .” dedi. CIHAN 

31/07/2015 08:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: emine çolak, rusya
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.