Diyet Uygularken Yapılan Yanlışlar

ads ads ads ads
27/07/2016
Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç

ads
Diyet Uygularken Yapılan Yanlışlar

Diyet uygularken yapılan yanlışlar

Hiç yemek yemeden zayıflanmayacağını dile getiren Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, diyet uygularken yapılan yanlışları anlattı.

Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, diyette doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. Hastalarının, polikliniğine gelmeden önce kan tetkiklerini istediğini belirten Dyt. Ayşegül Keskinkılıç, "Bu kan tetkikleri doğrultusunda vücut ölçüm cihazında kilonuza, boyunuza, yağ, kas oranlarınıza bakarak kişiye özel diyet programları uyguluyorum. Bunun haricinde hastalarım haftalık olarak kontrollere geliyor ve diyet listeleri değişiyor. Hastalarımla bire bir iletişim kurmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"Hiç yemek yemeyerek zayıflanmaz"



Keskinkılıç, "Danışanlarım geldiğinde 'Ben hiç yemek yemiyorum ama zayıflamıyorum' diyor. Hiç yemek yemeyerek zayıflanmaz bunu kesinlikle bilmemiz gerekiyor. Vücuda besin göndermemiz gerekiyor ki vücut onu yakmak için bir enerji harcasın ve metabolizma hızlansın. Onun haricinde hastalarım, 'Ekmek hiç yemiyorum' diyorlar. Bütün danışanlarıma ekmeksiz diyetin olmadığını basa basa söylüyorum. Sağlıklı ekmek tüketmek çok önemli. Beyaz ekmeği önermiyorum, tam çavdar ve buğday ekmeği tüketmeyi öneriyorum. Tabi ki ekmek tüketimi belirli öğünlerde belirli miktarlarda olacak. Ama kesinlikle ekmeği diyetimizden ve beslenme programımızdan çıkartmıyoruz" şeklinde konuştu.

"Tek besin diyetleri sağlıklı değil"



Yaygın olan diyetlere dikkat çeken Keskinkılıç, şöyle konuştu:

"Örneğin patates, elma, karpuz gibi tek besin diyetleri var. Bu diyetleri kesinlikle önermiyor ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tek besinle beslendiğiniz zaman kilo kaybı yaşarsınız fakat bu hem sağlıklı olmaz hem de vücutta ciddi mineral eksikliklerine neden olur ve sağlık sorunlarına yol açar. Onun için tek besin rejimlerini kesinlikle önermiyorum. Bunun haricinde karbonhidrat ve proteini bir arada yemeyelim gibi bir düşünce var. Kesinlikle bütün öğünlerinizde karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral açısından dengeli olmalıdır. Ben kesinlikle dengeli ve sağlıklı beslenmeyi öneriyorum.” 

27/07/2016 21:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: diyet, kıbrıs diyet, diyet kıbrıs, diyetisyen, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.