Diyet yapmadan kilo vermenin 7 yolu

ads ads ads ads
28/02/2015

ads
Diyet yapmadan kilo vermenin 7 yolu

Tartıldığınızda yüzünüzün gülmesini istiyorsanız, ama sıkı bir diyet ve sıkı bir egzersiz size göre değilse, hayatınızda bu 7 basit değişikliği mutlaka yapın.

Kilo vermek, belli bir disiplin gerektirir. Sıkı bir şekilde kalori saydığınız bir diyet ve istikrarlı bir şekilde egzersiz programı uygulamak size göre değilse birazdan Pudra.com sayfalarında okuyacağınız basit yolları mutlaka deneyin.

Hayatınıza katacağınız 7 basit değişiklikle, basküle çıktığınızda yüzünüz gülecek.

1-Her zaman yemekten önce bir bardak su için. Bu size tokluk hissi vereceğinden, aşırı yeme halinin önüne geçersiniz.

2-Yediklerinizde ve içtiklerinizde küçük değişiklikler yapın. Nasıl mı? Mesela salatanızı tatlandırmaya yarayan ama aynı zamanda size fazladan kalori getiren hazır salata soslarını hayatınızdan çıkarın. Çayı şekerli içmek yerine içine limon sıkarak tatlandırın. Kahve tercihinizi kremasız olanıyla değiştirin. Kilo vermek istiyorsanız her yemeğin porsiyonunu kontrol etmeniz çok önemli. Göz doygunluğu sağlamak için küçük tabak kullanmayı deneyin. Tabağınıza artık her zamankinden daha az yemek koymanız gerektiğini de göz ardı etmeyin.

3-Tatlı ihtiyacınızı hamur işleriyle gidermek yerine bir parça bitter çikolata yemeyi tercih edin. Başlarda diğer tatlılar kadar zevk vermese de zamanla şeker alışkanlığını bırakmanızı ve kalori tasarrufu yapmanızı sağlar.

4-Disiplinli bir şekilde spor salonuna gitmek size göre değilse, daha fazla kalori yakmak için gün içinde kendinize fazladan hareket etme fırsatları yaratın. Molalarınızı ofis dışında yürüme için değerlendirin, asansör yerine merdivenleri çıkmayı tercih edin, otobüsten bir-iki durak önce inin ya da arabanızı uzağa park edin ve gideceğiniz yere yürüyün… Tüm bu basit yollar daha fazla kalori yakmanıza yardım eder.

5-Gazlı içecekler ve alkollü içeceklerin kalori deposu olduğunu unutmayın. Bunun yerine suyunuzu salatalık, limon ya da nane ile tatlandırarak kendinize sağlıklı ve kalorisiz içecek hazırlayın.

6-Uzun süre aç kalmayın. Çünkü bu durum sizi istemediğiniz kadar çok yemeye iter. İyisi mi kan şekeri seviyenizi dengede tutmak için fazla acıkmayı beklemeden sağlıklı atıştırmalıklarla ara öğünler hazırlayın kendinize.

7-Gün içinde en az kaloriyi akşam yemeğinde almalısınız. Akşam yemeğinde çok kaçırmamaya ve yatmadan en az iki ya da üç saat önce bir şeyler yemeyi bırakmaya dikkat etmelisiniz. Geç saatte çok fazla yemek sindirim sorununa yol açar ve uykuya geçmenizi zorlaştırır. Oysa sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için sağlıklı uyku da çok önemli. Günde en az 7-8 saat uyumanız gerekiyor. Zira günde 6 saatin altında uyuyanlarda, vücut onarım hormonu olan melatonin daha az salgılanıyor, büyüme hormon seviyesi düşüyor, bununla birlikte şişmanlık önleme hormonu olan leptin seviyesi de azalıyor. Uykunun kilo verme üzerindeki etkisini öğrenmek için zayıflamak için ilk kural: Uyku yazımıza göz atmalısınız.

28/02/2015 12:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: diyet, kilo, haber, beslenme
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.