Doğa 'Süper güç' dinlemedi

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Doğa 'Süper güç' dinlemedi

ABD'nin Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde meydana gelen sellerde 3 kişi öldü, 3'ü çocuk 8 kişi kayıp. Bin kişi evlerinden tahliye edildi, milyonlarca dolarlık hasar var

'Süper Güç' denilen ABD'de etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur, beraberinde sel felaketlerini getirdi. Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde, yağmurun dinmesinin ardından arama ve kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, sel ve fırtınadan en az 2 bin kişinin etkilendiğini duyurdu. Teksas'ın orta kesimlerinde ise felaketin ardından bine yakın kişi evlerinden tahliye edilerek geçici sığınaklara yerleştirildi.

400 CİVARINDA EV YOK OLDU

Arama ekipleri, Teksas merkezinde bulunan Blanco Nehri'nden bir kişinin cesedini çıkardıklarını duyurdu. Austin kentine bağlı Wimberley bölgesinde de selin ardından 8 kişinin kayıp olduğu ve itfaiye ekiplerince arandığı bildirildi. Yerel bir haber sitesi kayıplardan 3'ünün çocuk olduğunu öne sürdü. Teksas genelinde birçok nehir, selin ardından yükselerek taştı. Merkezdeki Blanco Nehri 12 metreye kadar yükselirken Dallas'taki Trinity Nehri'ndeki yükseklik ise sel sonrası 10 metreyi geçti. Selden en çok etkilenen Wimberley'de 400 civarında evin yok olduğu kaydedildi.

ARABA KULLANIRKEN BOĞULDU

Bölgedeki acil durum yönetimi koordinatörü Kenneth Bell, il genelinde meydana gelen hasarın milyon dolarları bulacağını söyledi ve halkı afet bölgelerinden uzak durması konusunda uyardı. Austin'e bağlı San Marcos bölgesinde ise vatandaşların güvenliğini sağlama amaçlı akşam saat 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Selin etkisini gösterdiği bir diğer eyalet Oklahoma'da ise 2 kişinin sel nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerden birinin, kurtarma çalışmaları sırasında sürüklenen bir itfaiyeci, diğerinin de araba kullanırken boğulan bir kadın olduğu açıklandı. Meteoroloji birimleri, eyaletin güneyindeki Grady kentinde geniş bir kasırga dalgasının etkili olacağını duyururken doğu kesimlerinde ise fırtınanın bir süre daha ufak çaplı devam edeceğine dikkat çekti.

6 EYALETTE FIRTINA ALARMI

Meteoroloji uzmanları, fırtına ve şiddetli yağmur dalgasının önümüzdeki haftaya kadar Kansas, Missouri, Louisiana, Arkansas, Illinois ve Iowa'da da etkili olacağını belirtti. Söz konusu eyaletlerde sel felaketine karşı şimdiden önlemler alındı. 

26/05/2015 13:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasar, abd, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.