Doğum yaptı, 13 gün sonra öldü

ads ads ads ads
02/09/2017

ads
Doğum yaptı, 13 gün sonra öldü

Denizli'deki hastanede doğum yaptıktan 13 gün sonra hayatını kaybeden kadının ailesi, ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Acılı eş, eşinin hastane personelinin yanında bulunmadığı sırada tek başına doğum yaptığını, bebeğinin oksijensiz kaldığını ve bu yüzden beyninde hasar olduğunu savundu.

Denizli'de hastanede normal doğum yaptıktan sonra yoğun bakıma alınan ve 13 gün sonra yaşamını yitiren kadının ailesi, "doğumda ihmal" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Minibüs şoförü Mehmet Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci çocuğuna hamile eşi Şirvan Yalçın'ı (36) sancılanması üzerine 19 Ağustos'ta Acıpayam Devlet Hastanesine götürdüğünü belirtti.

Denizli Devlet Hastanesine sevk edilen eşinin, yaklaşık 12 saat sonra 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdiğini anlatan Yalçın, doğumdan sonra yoğun bakıma alınan Şirvan Yalçın'ın aynı gün Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildiğini, dün de hayatını kaybettiğini belirtti.

'HASTANEDE TEK BAŞINA DOĞUM YAPTI' İDDİASI

Yalçın, Denizli Devlet Hastanesinde normal doğum için suni sancı verilen eşinin hastane personelinin yanında bulunmadığı sırada tek başına doğum yaptığını, bu sırada çok kan kaybettiğini savundu.

Personelin durumu geç fark ettiğini iddia eden Yalçın, "3 kilo 810 gram olarak dünyaya gelen bebeğimin de havasız kaldığı için beyninde hasar oluştuğu, sakat kalma ihtimali olduğu söylendi. Şu anda Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Yalçın, eşinin ölümüyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe gönderdiğini açıkladı.
Ailenin avukatı Halil Akçil ise Şirvan Yalçın'ın ölümünde kusur olduğunu düşündüklerinden suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Şirvan Yalçın normal doğuma elverişli olmamasına rağmen sezaryen yapılmamış ve normal doğum için bekletilmiş." ifadesini kullandı.

Şirvan Yalçın'ın cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından Yatağan Mahallesi'nde toprağa verildi.

02/09/2017 13:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şirvan yalçın, doğumda ihmal, hastane ihmali
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.