Doktorlar Bebeğin Bezini Çıkarınca Gördükleri Karşısında Şok Oldular

ads ads ads ads
22/08/2017

ads
Doktorlar Bebeğin Bezini Çıkarınca Gördükleri Karşısında Şok Oldular

Yeni anne ve baba olanlar, çocuklarının üzerine titrerler. Bebek bezi en doğru şekilde nasıl değiştirilir? Bebeğe kaç öğün yemek yedirilmeli? Bebek neden sürekli ağlıyor? Bu gibi sorular dolanır hep akıllarında.

Bu soruların büyük çoğunluğuna zamanla cevap bulurlar. Yine çocuğu olan diğer ebeveynlere de sorular sormak çözüm olabilir.

ABD’nin Oklahoma eyaletinde bir çift çocukları olduğunda ne yapacaklarını bilemediler.

Yardım veya tavsiye istemek yerine ikiz kızlarına kendi başlarına ‘bakmaya’ devam ettiler. İkizler neredeyse hayatını kaybedecekti.

Yetkililer neler olup bittiğinden haberdar olduklarında ikizler 9 aylıktı. Çift, çocuklarını hastaneye getirmişlerdi. Oklahoma’daki hastane personelleri ikizleri görünce şok oldular.

Daily Mail’in aktardığına göre çocukların kilosu olması gerekenin yarısından bile azmış.

İkizlerin egzama ve ülseri vardı. Doktorlar, kızlardan birinin bezini çıkardığında bezde kurtçuk buldu. Ayrıca kızın kulağında insan dışkısı da bulundu.

İkinci kızın saçı parmağına öyle sıkı dolanmıştı ki sıkışan parmağın etrafında enfeksiyon oluşmuştu.

Anne, ilk kez anne olduğunu ve tecrübesiz olduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Ayrıca sigortaları olmadığından çocuklarını doktora götüremiyorlarmış. Doğduklarından beri ilk kez doktora gelmişler.

Ancak görmezden gelmek elbette çocuklara kötü bakmak için bir mazeret değil. Polis olayın ardından ebeveynleri gözaltına aldı. Çocuklar da sosyal hizmetler tarafından ailenin elinden alındı. Çocukların durumunu bildiği halde polise bildirmediği için bir akrabaları da gözaltına alındı.

Polis, ailenin evini ziyaret ettiğinde evin yaşanılmaz koşullar içerisinde olduğunu gördü. Yerlerde kedi dışkıları varmış ve etrafta böcek kaynıyormuş.

Polis, Tulsa World’e yaptığı açıklamada bunun şimdiye dek gördükleri en kötü çocuk istismarı örneği olduğunu ifade etti.

Neyse ki kızların durumu şimdilerde iyiye gidiyor. Artık onlara çok iyi bakılıyor. Umarız ki onların üzerine titreyen bir aileye evlatlık verilirler.

Böyle şeyler asla meydana gelmemeli. Hiçbir çocuk böyle bir şeyi haketmiyor. Çocuk istismarından şüphelendiğiniz durumlarda polise haber vermeyi unutmayın.

22/08/2017 19:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: doktor, bebek
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.