Döviz kurlarının yükselmesi ilaç fiyatlarına yansıdı

ads ads ads ads
19/01/2017

ads
Döviz kurlarının yükselmesi ilaç fiyatlarına yansıdı

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı ilaçların fiyatlarında döviz kurlarına bağlı yaşanan artışa ilişkin BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Sucuoğlu, KKTC’ye ithal edilen ilçların Türkiye ve Avrupa’dan geldiğini ifade ederek, Türkiye’den gelen ilaçların da çoğunun Avrupa patentli olduğunu söyledi.

Dövizdeki yükselişin bu nedenle ilaç fiyatlarına da yansıdığını kaydeden Bakan Sucuoğlu, yeni bir artış olup olmayacağına dair birşey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Sucuoğlu, İlaç ve Eczacılık Dairesi yetkilileri ile tedbir amaçlı olarak dün bir toplantı yaptıklarını ve bugün de görüşeceklerini anlatarak, “Biz ilaç zammını öngörerek, 2017 yılı için önceden ihaleye çıkmıştık. Bu nedenle Devlet olarak daha rahat atlatacağız, ancak belli ki eczanelerde dövize bağlı olarak fiyatlar yükseliyor” dedi.

Eczaneler arası fiyat farkı olduğuna dair duyumlar aldığını da kaydeden Sucuoğlu, bu konuda ciddi denetim başlatılacağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Calpol’u bazı eczaneler 7, bazı eczaneler ise 10 liradan satıyormuş. Bu yüzde 30 fiyat farkı demek oluyor. Bunu yetkililerle ele alarak, dövizdeki artışı fırsat bilen eczaneler varsa bunları tespit ederek, cezai uygulama yapılacak” dedi.

Bakan Sucuoğlu, dövizdeki beklenmedik artışın sadece ilaçlara değil, ithal tüm ürünlere de yansıdığını sözlerine ekledi. 

19/01/2017 17:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: döviz, kur, ilaç
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.