DR. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Yenilenen Odalar Tanıtıldı

ads ads ads ads
18/07/2016

ads
DR. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Yenilenen Odalar Tanıtıldı

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki yenileme çalışmalarının, diğer odalar için de planlandığını ve yaklaşık 5-6 ay sonra tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yenilenen Kulak Burun Boğaz Servisi ve Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’ndeki odaları basına tanıtarak, açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, bakanlık ve hastane yetkilileri eşlik etti.

İlk olarak Kulak Burun Boğaz Servisi’ndeki yenilenen 2 odayı, daha sonra da Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’ndeki iki kişilik odanın tek kişilik oda haline getirildiği odayı ziyaret eden Sucuoğlu, odalarda yapılan değişiklikler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

SUCUOĞLU: “TÜM ODALARDA YAPILACAK”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin odalarının, 1 aylık çalışmanın ardından yenilendiğini söyledi. Sucuoğlu, bu yenileme çalışmalarının zaman içinde hastanenin tüm odalarında yapılacağını belirtti.

Bunun için hastane odalarını düzenleme komitesi kurduklarını aktaran Bakan Sucuoğlu, çalışmanın özel sektör-devlet işbirliğinde yapılacağını söyledi.

Odaların yenilenmesi konusunda gönüllü vatandaşlar ve firmalardan katkı alacaklarını belirten Sucuoğlu, hastanede konaklama hizmetleri konusunda yaşanan sıkıntıların bu şekilde aşılacağını ve hastalara daha rahat odalar sağlanacağını kaydetti.

Sucuoğlu, 6 kişilik koğuşların, iki kişilik odalar şeklinde düzenlendiğine işaret ederek, odalar için katkı yapan kişilerin, ailelerin veya firma isimlerinin odaların giriş kapısında belirtileceğini de vurguladı.

Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde ise 2 kişilik odanın tek kişilik oda haline getirildiğini aktaran Sucuoğlu, hastanenin diğer odaları için de bu tür çalışmaların planlandığını ve yaklaşık 5-6 ay sonra çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

“HASTANE, SAĞLIK ALANINDAKİ OMURGASIDIR”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin, KKTC’nin sağlık alanındaki omurgası, yükünü taşıyan hastane konumunda olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, süreç içinde hastanenin çok yıprandığını belirtti.

Sucuoğlu, hastanedeki sıkıntılıların giderilmesi için yapılacak diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi ve vatandaşlara katkı koymaları için çağrı yaptı.

NALBANTOĞLU’NUN KIZI DA KATKI KOYDU

Hastanedeki çalışmalara gönüllü katılan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun kızı, Mimar Meltem Nalbantoğlu da odalar için yapılan çalışmaları anlattı.

Nalbantoğlu, 24-25 metre kare olan, 6 yatak kapasiteli, tek lavabolu odaların, 2 yataklı birer ıslak alana sahip olacağı bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Basına hastanenin eski ve yeni odalarından görüntü alma olanağı da sağlandı.  

18/07/2016 14:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hastane, devlet hastanesi, burhan nalbantoğlu
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.