Dünya Kupası ABD'nin

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
Dünya Kupası ABD'nin

Kanada'da düzenlenen 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı, finalde Japonya’yı 5-2 yenen ABD kazandı.

Vancouver BC Place Stadyumu’nda oynanan final maçını Ukraynalı Kateryna Monzul yönetti. ABD sahaya Solo, Sauerbrunn, Lloyd, Krieger, Holiday, Morgan, Brian, Rapioe, Heath, Johnston ve Klingenberg 11 ile çıktı.

Japonya’nın ilk 11’i ise Kaihor, Iwashimizu, Kumagai, Sameshima, Sakaguchi, Miyama, Kawasumi, Ohno, Utsugi, Ogimi, Ariyoshi şeklinde sıralandı.

Maçın 3. dakikasında takımın kazandığı köşe vuruşuna ayak koyan ABD takım kaptanı Llyod, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 2 dakika sonra Japon ceza sahası içinde karambolde kalan topu iyi takip eden Llyod, skoru 2-0 yaptı. Bir önceki kupanın şampiyonu Japonya'yı 3-0 mağlup duruma düşüren ABD golü, bu kez 14. dakikada Holiday’ın ayağından geldi. Japonya kalecisi Kaihori’nin kalesinden açıldığını farkeden Holiday, orta sahanın hemen önünden yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı ve durumu 3-0 yaptı.

Ataklarına devam eden ABD, 16. dakikada yine Llyod ile skoru 4-0'a çıkardı. Bu skorun ardından toparlanan ve ataklara başlayan Japonya, 27. dakikada durumu Ogimi’nin golü ile 4-1’e getirdi. 

Japonya ilk yarıda iki oyuncu değişikliği yaparak, Iwashimizu’nun yerine Sawa’yı ve Kawasumi’nin yerine de Sugasawa’yı oyuna aldı.

İkinci yarıya karşılıklı ataklarla başlayan iki takımdan Japonya, aradaki farkı kapatmak için başlattığı bir pozisyonda, ABD’den Johnston’ın 52. dakikada kendi kalesine attığı golle ümitlendi. Skorun 4-2 olmasından sonra toparlanan ABD, 54. dakikada Heath’in golüyle durumu 5-2 yaptı. Maçta başka gol olmayınca ABD, FIFA 2015 Kadınlar Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu.

ABD bu şampiyonlukla, FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı 3 kez kazanan ilk takım unvanını da aldı.

Kupada gol kraliçesi 6 golle Almanya’dan Sasic oldu. ABD’den Llyod da yine 6 golle ikinci gol kraliçesi oldu ve gümüş krampon ödülü aldı.

Kupanın en fazla gol atan takımı 20 golle Almanya, en fazla gol kurtaran kalecisi ise 12 kurtarışla ABD kalecisi Hope Solo oldu. Solo, FIFA Altın Eldiven ödülü ile ödüllendirildi.

Maçı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da izledi.

Eurosport

06/07/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dünya kupası
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.