Dünyadan İsrail’e ‘Büyük Öfke’

ads ads ads ads
26/07/2014
Hürriyet

ads
Dünyadan İsrail’e ‘Büyük Öfke’

Ramazan ayının son cumasında İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Temmuz’dan beri devam eden saldırıları dünya çapında protesto edildi.

FİLİSTİNLİLERİN “Öfke Günü” ilan ettiği ramazanın son cumasında Hindistan’dan Almanya’ya, Yunanistan’dan Venezuela’ya, Fransa’dan ABD’ye birçok ülkede düzenlenen eylemlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını hemen bitirmesi istendi. Suriye’de, İran’da, Pakistan’da, Afganistan’da, Yemen’de binlerce kişi “Kahrolsun İsrail” ve “Yaşasın Filistin” sloganları attı.

İran’da Kudüs’ün bağımsızlığı için her yıl ramazanın son cumasında düzenlenen Kudüs Günü etkinliklerine bu yıl İsrail’in saldırılarının da etkisiyle ülke çapında yüzbinlerce kişi katıldı. Gösterilerde Gazze’de ölen Filistinli çocukların fotoğrafları taşındı, ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Tahran’daki eylemde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Siyonist rejime karşı sessiz kalanları kınadığını” söyleyerek “İslam dünyası bugünü ortak bir şekilde İsrail’e karşı kin, nefret, öfke ve birlik günü ilan etmeli” dedi.

New York’un ünlü Times Meydanı’nda ise aralarında Yahudilerin de yer aldığı çok sayıda farklı milletten gösterici İsrail’i kınadı.

Fransa’nın başkenti Paris’te valilik, cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Filistin’e destek gösterisini yine yasakladı. Valilik geçen cumartesi günü İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto edileceği gösteriyi olay çıkma ihtimaline karşı yasaklamış, yasağa rağmen gösteri yapılmış, ancak çatışma çıkmıştı.

Türkiye’nin de birçok şehrinde protesto gösterisi yapıldı. İstanbul’da Özgür-Der üyesi bir grup, İsrail’in Gazze’ye saldırısını, Yeni Cami’de kılınan cuma namazının ardından protesto etti. Aralarında kadınların da olduğu gruptakiler, tekbir getirerek “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. 

26/07/2014 09:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dünya, israil, haber, kıbrıs, Gazze
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.