Dünyanın dörtte üçü ağrı kesiciden mahrum

ads ads ads ads
04/02/2016

ads
Dünyanın dörtte üçü ağrı kesiciden mahrum

BM raporuna göre, yeterli ilaç üretilmesine rağmen dünya nüfusunun yüzde 75'i ağrı kesicilere ya hiç ya da sınırlı şekilde ulaşabiliyor.

Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu'nun (INCB) raporu, dünya nüfusunun büyük bir kısmının çeşitli nedenlerle ağrı kesicilere ulaşamadığını ortaya koydu.

Raporda, yeterli hammadde olmasına ve ilaç üretilmesine rağmen dünya nüfusunun yüzde 75'inin ağrı kesicilere ya hiç ulaşamadığını ya da ağrı kesicilerden sınırlı biçimde faydalanabildiğini gösterdi.

Bunun nedenleri arasında yeterli eğitimin verilmemesi, ilaç bağımlılığı korkusu ve maddi yetersizliklerin sıralandığı raporda, ağrı kesicilerin büyük çoğunluğunun Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Okyanusya'da tüketildiği belirtildi.

Ağrı kesicilere erişimin düşük ya da hiç olmadığı bölgelerse Afrika, Asya'nın büyük kesimi, Orta Amerika ve Pasifik olarak sıralandı.

Raporda kanser hastalarına verilen morfinin yüzde 92'sinin dünya nüfusunun yüzde 17'si tarafından kullanıldığı, geri kalan yüzde 8'inin ise nüfusun yüzde 83'ünün kullanımına sunulduğu kaydedildi. 

04/02/2016 10:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ağrı kesici, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.