Dünyanın ilk kafa nakli başarıyla gerçekleşti!

İtalyan Profesör Sergio Canavero dünyanın ilk kafa naklini bir ceset üzerinde gerçekleştirdi. 18 saat süren operasyonun başarılı olduğunu söyleyen Profesör bu ameliyatı yakın zamanda canlı bir kişi üzerinde uygulayacağını söyledi.

ads ads ads ads
17/11/2017

ads
Dünyanın ilk kafa nakli başarıyla gerçekleşti!

İtalyan Profesör Sergio Canavero, dünyanın ilk kafa naklini Çin'de bir ceset üzerinde gerçekleştirdi.  18 saat süren operasyonda uzmanlar kopuk bir başı omurgayla, sinirlerle ve kan damarlarıyla yeniden bağladı.

Profesör operasyonun yakında canlı bir insan üzerinde gerçekleştireceğini söylüyor.  Profesör Canavero bu inanılmaz planını ilk kez 2015 yılında kamuoyuyla paylaşmıştı. Tartışma yaratan plan için gönüllü arayan Canavero'nun yapacağı ameliyat 2 yıldır gündemde.

Ağır engelli Rus bilgisayar bilimcisi Valery Spiridonov başlangıçta dünyanın ilk canlı kafa nakli için gönüllü olmuştu. 31 yaşındaki adamın kafası beyin ölümü gerçekleşmiş sağlıklı bir vücuda geçirilecekti.

Yaklaşık iki yıldır devam eden hazırlık sürecinin son safhasında Valery, prosedür sürecinden ayrılmak istediğini dile getirdi. Gerekçesi ise doktor Canavero’nun tekrar yürüyebileceğinin, normal bir hayata sahip olacağının ve hatta hayatta kalmasının bile garantisinin olmadığını söylemesiydi.

Dünyanın ilk kafa nakli başarıyla gerçekleşti

HASTANIN TAVRI ELEŞTİRİLDİ

Spiridonov, "İtalyan doktora güvenemeyeceğim göz önüne alındığında, sağlığımı kendi elime almak zorundayım. Çelik bir implantla omurgamı düz tutabileceğim oldukça başarılı olan bir yöntem var.” açıklamasında bulundu. Rus hastanın bu tavrı, bilim camiasında fazlasıyla eleştrildi.

ÇİNLİ GÖNÜLLÜ BULUNDU 

Sergio Canavero ise yeni bir gönüllü hasta arayışını Çin’de sonlandırdı. Harbin Tıp Üniversitesi’nden bir meslektaşı ile birlikte, Çinli bir gönüllü bulduklarını açıkladı. Bazı bilim otoriteleri tarafından eleştirilen operasyona Canavero’nun güveni tam ve kendisi hala iyimser. Hatta kendisi tıptaki ilerlemenin çok hızlı olduğunu, bundan birkaç ay önce gerçekleştirilmesinin imkansız olduğu şeyleri şimdi yapabildiklerini dile getirdi.

17/11/2017 19:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kafa nakli, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.