Dürüst: Cengiz Topel Anıtı önündeki viraj güvenli hale getiriliyor

ads ads ads ads
18/10/2017

ads
Dürüst: Cengiz Topel Anıtı önündeki viraj güvenli hale getiriliyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı kemal Dürüst,  Yedidalga - Gemikonağı Lefke anayolu ve Cengiz Topel Anıtı önü tamir ve asfalt kaplama yapım çalışmalarını inceledi.

Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Gemikonağı’nda halk ile bir araya gelen Dürüst çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Proje, Çukurgalif diye nitelendirilen bölgeden, Cengiz Topel Anıtı’na kadar olan güzergah ile Lefke çemberine kadar olan güzergahı kapsamaktadır. Toplamda 6 kilometre  olan yolun  ihale bedeli 2 Milyon TL’dir” diyen Bakan Dürüst,  şartnamede 180 gün olarak belirlenmesine rağmen  yolun daha erken sürede tamamlanacağını belirtti.

Dürüst, Lefke’nin  ilçe olmasının yanında, üniversite kenti olmasının da, bölge nüfusunun artmasına ve buna paralel olarak da alt yapının değişen koşullara göre yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Üniversite kenti olmanın bazı gereklilikleri vardır. İşte biz de bu noktada, bölgenin üniversite kentine yakışır bir yol olması için bu çalışmayı başlattık” dedi.

Proje içerisindeki en önemli noktalardan birinin Cengiz Topel Anıtı önü olduğuna işaret eden Dürüst, buradaki tehlikeli virajın yeniden düzenlenerek, güvenli bir yol haline getirildiğini vurguladı.

Dürüst, Ulaştırma Bakanlığı görevine geldiği günden itibaren, hizmete girmesi için canla başla çalıştıkları ve hatta açılış tarihi de ortaya koyarak eleştirilere maruz kaldıkları Güzelyurt – Lefke yolunun açılabilecek noktada olduğuna söyledi.

Dürüst, “Yolun Doğancı’ya kadar olan kısmı açılabilecek noktadadır. Ancak açsaydık eğer, Güzelyurt – Lefkoşa anayolunda olduğu gibi bu yol da aşınma payı dökülmeden hizmete girmiş olacaktı ki biz bunu istemedik. Bu yol açıldığı zaman, tüm güvenlik unsurları ile birlikte halkın hizmetinde olmasını istiyoruz” dedi.

Bakan Dürüst, Güneşköy’e kadar olan kısmının tamamen tamamlandığını, ikinci şeridinin de aşınma payının dökülmeye devam edildiğini belirterek, Güneşköy çemberinin tamamlandığını,  ekiplerin Doğancı çemberini tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Bakan Dürüst, 1 ay içerisinde  yolun Doğancı köyüne kadar olan kısmının, bölge halkının rahatlaması adına açılacağını ümit ettiklerini belirterek, Doğancı sonrası Lefke’ye kadar olan kısmında da çalışmaların yoğun bir biçimde devam ettiğinin altını çizdi.

18/10/2017 17:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.