Dürüst: Güzelyurt’un KKTC devleti sınırları içerisinde kalmalı

ads ads ads ads
16/01/2017

ads
Dürüst: Güzelyurt’un KKTC devleti sınırları içerisinde kalmalı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, adada bir çözüm olacaksa bunun Kıbrıs Türk halkını yerinden edecek bir anlayışla olmaması gerektiğini vurguladı.

Dürüst, “Bizler çözüm karşıtı değiliz, çözüm olmalıdır bizler de destek vermeye hazırız. Ancak bu çözüm şekli insanlarımızın yerinden hareket edeceği bir anlayışla olmamalıdır” dedi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt’da katıldığı bir açılışta konuşan Dürüst, Cenevre görüşmelerinde Güzelyurt’un KKTC sınırları içerisinde kalması gerektiğinin bir kez daha öne çıktığını belirtti.

Dürüst, “Güzelyurt’un KKTC devleti sınırları içerisinde kalmasının önemi bir kez daha bu görüşmeler çerçevesinde ön plandadır. Bu anlayış Cenevre görüşmelerinde bir kez daha anlaşılmıştır”dedi.

Güzelyurt’ta yeni umutlar yeni yatırımlar olduğunu söyleyen Dürüst, “Yatırımcıların önünü açmaya devam edelim kendi ülkemizden alışveriş yapalım ve esnafımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Küçük, büyük tüm yatırımların ülke genelinde bu günlerde önemli olduğunu ifade eden Dürüst, çözüme kadar geçen süreçte KKTC’nin ekonomik ve sosyal olarak gelişmeye devam etmesi gerektiğini kaydetti. 

16/01/2017 11:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kemal dürüst, güzelyurt
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.