Düştü, Düşüyor, Düşecek...

ads ads ads ads
15/04/2014
HK

ads
Düştü, Düşüyor, Düşecek...

Askerliğini yapmakta olan bir grup gencin kaleme aldığı mektupta bir yandan Askerlik Yasa Tasarısı’yla ilgili olarak hükümet eleştirilirken bir yandan da şu an askerliğini yapmakta olan gençlerin beklentileri belirtiliyor. Askerliğini yapmakta olan geçlerin askerlik yasasıyla ilgili olarak artık sabrı kalmadığı ifade edilen mektupta şunlara yer verildi: “Bizim gayemiz bu halk için somut, olumlu bir adım atılabilmesidir. Her seçimlerde vaat olarak kullanılan ve hiçbir adım atılmayan askerlik yasasının artık miladının dolduğunu ve birçoğumuzun artık bunu beklemeye sabrı kalmadığını göstermektir.”

İşte mektubun tam metni:



Sayın milletvekilleri ve parti temsilcileri. Bizler Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir birliğinde askerliğini yapmaya devam eden bir grup er ve çavuş topluluğuyuz. Askere girdiğimiz günlerde sunulan yasa tasarısının üzerinden altı ay geçti. Düştü, düşüyor, düşecek, komiteye aktarıldı, düzenlendi derken koca altı ayı geçirdik ve bir arpa boyu yol kat edilemedi.



Bunları kaleme dökmek istememizin sebebi gençliğin, size oy veren bu adanın genç nüfusunun taleplerinin ve beklentilerinin ne olduğunu biraz daha açık dile getirmek. Sürekli adadaki genç nüfusun göç ettiğinden, askerlikten kaçtığından bahsediliyor. Bu kadar bilinmezin içinde sanırız bu çok da yadırganacak bir durum değil. Bu yazıya katkı koyanların arasında da hala hazırda bu yolu deneyip kaçamayanlar da bulunmakta.



Askerlik süreci sizlerin yaptığı zamanla kıyaslanamayacak kadar rahat şuan. En zor birlikte bile askerlik görevini yerine getiren kişilerin sizin görevinizi icra ettiğiniz zamanla kıyası yapılamaz hem zorluk, hem de süreç olarak. Ancak göz ardı edilmemesi gereken gerçek ise zamanın değiştiğidir. Birçoğumuz üniversite mezunu, bir yerlere gelme çabası ve gayreti olan kişiler. Bu süreç buna destek değil köstek oluyor. Bizim gayemiz sadece şuan içinde olanlar için bir fayda sağlanacak şekilde düşmesi değildir. Yarın bizim kardeşimiz, yeğenimiz, çocuğumuz askerlik görevini yapacaktır. Biz o koltuklarda oturan birçoğunuz gibi kişisel çıkarımızı değil, toplumsal yaramızı iyileştirmek için bu kelimeleri kaleme döküyoruz.



Düşünün ki her sabah uyandığınızda hep yolunu gözlediğiniz biri geldi mi diye pencereden bakıyorsunuz ama o kişi hiç gelmiyor. Bizim de askerlik yasa tasarısıyla beklentimiz aynı doğrultuda. Her gün gazetede veya internette bu yasa tasarısıyla ilgili somut bir adım atılıp atılmadığını takip ediyoruz ama sonuç hep aynı. Hep kulaktan duyma laflarla, sizlerin bile içinden gelen haberlerle umut ediyoruz ancak sonuç yine hep aynı. Altı ayda bir arpa boyu adım atamadınız. Unutmayın ki o koltuklarda oturmanızın sebebi bu halk. Genci, yaşlısı, askeri, annesi, babası, kardeşi, arkadaşı, sevgilisi… Hükümet edeni etmeyeniyle seçilmenizin sebebi icraat yapmanız. Hükümet edenlerin topluma faydalı, şu an bulunduğumuz durumdan daha ileriye götürecek adımlar atması, muhalefetinde bunun en iyi şekilde düzenlemesi için çaba sarf etmesidir. Biz yukarda belirtilenlerin sadece gençlik bölümünü oluşturuyoruz. Bunun sizin için bir önemi olmadığını biliyoruz. Ancak bu sadece sizin probleminiz değil, yıllardır genç nüfus için fayda sağlayacak bir adım atılmıyor. Ancak gelecek sizin bu değer vermediğiniz gençlerdir.



Biz Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın bu pazılın en zor halkası olduğunu düşünüyorduk. Ancak bu pazılın en zor halkası bizim inandığımız siyasetçilerimizmiş. Sayın Başbakanım; bugün yazılı medyadaki bahsettiğiniz “olgunlaşma süreci” oturmakla geçecek bir süreç değildir. Bu yasa da bir meyve değildir ki olgunlaşmasını bekleyelim. Gerekli destek verilirse hala hazırda yasanın görüldüğü komitenin seçim yasakları girmeden yasayı meclis gündemine taşıyabileceğine inancımız tamdır. Bizim gayemiz CTP, TDP, UBP veya DPUG partileri değildir.



Bizim gayemiz bu halk için somut, olumlu bir adım atılabilmesidir. Her seçimlerde vaat olarak kullanılan ve hiçbir adım atılmayan askerlik yasasının artık miladının dolduğunu ve birçoğumuzun artık bunu beklemeye sabrı kalmadığını göstermektir.



Bizler çocuk değiliz, bizler genç aklı kesen, okuyan, yazan, fikir beyan edebilen bir grubuz. Yapılanları da, söz verilip yapılmayanları da görüp değer biçebiliyoruz. Şu ana kadar bir ses çıkartmadıysak olanlarla mutlu olduğumuzu sanmayın. Yeri geldiğinde sesimizi daha fazla da çıkarabiliriz. Bu işittiğiniz kelimeleri size aktarma talebimiz sadece bizi anlamadığınızı düşünmemizdir. Evet biz ve bizim gibi bir çok genç bu yasa tasarısının artık bir sonuca bağlanmasını istiyor. Ya, biz yapamıyoruz, artık bu yasa tasarısı gündemimizde yok deyin ve bizim de beklentilerimiz sona ersin ya da seçim öncesi vaazlarınızda malzeme ettiğiniz askerlik yasa tasarısı için somut bir adım atınız.



Teşekkürler



Bir grup genç 

15/04/2014 17:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: asker, askerlik, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.