Edirne'de Baraj inşaatında göçük

ads ads ads ads
22/05/2015

ads
Edirne'de Baraj inşaatında göçük

Edirne’de yapımı süren Hamzadere sulama barajı inşaatında göçük meydana geldi. Enkaz altında kalan 4 işçiden 2'si kurtarıldı. Diğer 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Devlet Su işleri 11'nci Bölge Müdürü Adil Sabancı, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü yakınlarında yapımı süren Hamzadere sulama barajı inşaatında göçük altında kalan 4 işçiden 2'sinin kurtarıldığını bildirdi.

Sabancı, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Hamzadere Barajı'na bağlı sulama kanalında sifon çalışması sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan diğer iki işçi için kurtarma çalışmasının sürdüğünü söyledi. Sabancı, "İşçinin birinin yeri tespit edildi, ses teması var, diğer işçi için yer tespiti çalışması devam ediyor" dedi.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir de göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için zamanla yarıştıklarını bildirdi.

İşçilerin barajın kanal inşaatında beton dökme işlemi yaptığını söyleyen Özdemir, "UMKE, AFAD ve diğer ekiplerimiz işçilerimizin sağ salim kurtarılması için çalışmalara devam ediyor. Teknik incelemenin ardından göçüğün nedeni anlaşılacaktır" diye konuştu.

Kurtarılan işçiler Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: AA 

22/05/2015 15:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: edirne
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.