Efsane teknik direktör Veselinovic hayatını kaybetti

Todor Veselinovic, 87 yaşında hayatını kaybetti

ads ads ads ads
18/05/2017

ads
Efsane teknik direktör Veselinovic hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin 103 golle rekor kırarak şampiyon olduğu sezonda Sarı Lacivertliler'i çalıştıran teknik direktör Todor Veselinovic, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Fenerbahçe'nin 103 golle rekor kırarak şampiyon olduğu 1988-89 sezonunda takımı çalıştıran Todor Veselinovic, tedavi gördüğü Atina'da yaşamını yitirdi. Nisan ayında hastanede müşahede altına alınan Veselinovic, bir süredir bilinci kapalı durumda bulunuyordu.

Veselinovic'li Fenerbahçe, 1988-89 sezonunda 103 gol atarken, Türkiye profesyonel liglerinde en çok golle şampiyon olan ekip rekorunu kırdı. Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin'in önderliğindeki Sarı Lacivertliler, üst üste 34 maçta da gol sevinci yaşamayı başarmıştı.

Yugoslovya Milli Takımının yanısıra Vojvodina ve Partizan gibi takımların da formasını giyen 'Toza' lakaplı Tudor Veselinovic, eski Yugoslavya'nın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden biri olarak adlandırılıyordu.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe'nin internet sitesinden yayınlanan mesajda, "Profesyonel Futbol Takımımızın, 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğumuzun mimarlarından olan 87 yaşındaki eski teknik direktörümüz Todor Veselinovic’in, Atina'daki özel bir hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Todor Veselinovic’in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Veselinovic’in tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

18/05/2017 17:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Todor Veselinovic, fenerbahçe, teknik direktör
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.