Egemen:'Siber’den büyük destek aldık'

ads ads ads ads
06/05/2016

ads
Egemen:'Siber’den büyük destek aldık'

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, insan sağlığına yapılan her katkının büyük önem taşıdığını söyledi ve “sağlık alanında konulan hedeflere erken zamanda ulaşılmalı” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Siber, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Asbaşkanı Mine Egemen ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Zahide Tel’i kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde dernek üyeleri Siber’e yaptıkları çalışmalar ve hastaların ihtiyaçları konusunda bilgiler verdi.

Siber, kabulde yaptığı konuşmada, sivil toplumun yarattığı farkındalık ile birçok güzel işin başarılabileceğini belirtti.

Derneğin, sağlık ile ilgili örgütlerin, Sağlık Bakanlığının ve yasamanın yaptığı ortak çalışmalarla “Doku ve Organ Nakli Yasası”nın hayata geçirildiğini anımsatan Siber, bugün hastanelerde başarılı nakiller yapıldığını gördüklerini, geçtiğimiz gün trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin böbreklerinin iki hastaya başarılı şekilde nakledildiğini, ülkemizde kadavradan organ naklinin ilk kez gerçekleştiğini ifade etti. Siber, şöyle devam etti:

“İnsan sağlığına yapılan her katkı, her olumlu adım bizim için önemlidir. Hem bu tedavilerin ülkemizde yapılıyor olması, hem de hastalarımızın kendi ülkesinde tedavi olabilmeleri bizim özgüvenimizi de arttırır.”

Siber, sağlık alanında konulan hedeflere erken zamanda ulaşılmasının önemine vurgu yaparak birçok sivil toplum örgütü ve kurumun sağlık alanında yapmış olduğu sosyal girişimlerde bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

EGEMEN: “SİBER’DEN BÜYÜK DESTEK ALDIK”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Asbaşkanı Mine Egemen de organ naklinin yasalaşma sürecinde Meclis Başkanı Siber’den büyük bir destek aldıklarını belirterek bundan dolayı teşekkür etti.

Egemen, diyaliz hastalarının evden alınıp diyaliz merkezine ulaştırılması için bir aracın yanı sıra, 2 adet de hemodiyaliz cihazı temin ettiklerini belirterek Gazimağusa İlçesinin ihtiyacı olan bir cihazın alınması için de yoğun bir uğraş verdiklerini söyledi.

TEL: “OTOMASYON SİSTEMİ YOK”

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Zahide Tel ise konuşmasında, organlarını bağışlayan kişilerin organlarının muhafaza edilmesi için ülkede otomasyon sistemi bulunmadığını ifade ederek, bu sistemin oluşması için çaba gösterdiklerini söyledi. 

06/05/2016 14:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mine Egemen, sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.