Eğitim Bakanı Açıkladı

ads ads ads ads
04/09/2015

ads
Eğitim Bakanı Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, döviz artışına bağlı olarak özel okullardan devlet okullarına yapılan geçişleri BRT’ye değerlendirdi.

Özel okulların tam gün eğitim gibi belli gerekçelerden dolayı tercih edildiğini kaydeden Bakan Dürüst, son 10 yılda özel okullara talepte bir artış olmasına rağmen, bugün gelinen noktada dövize bağlı olarak, özel okullardan devlet okullarına geçişlerde artış görüldüğünü anlattı.

Göreve geldiği günden itibaren, bundan önceki bakanlıkları döneminde rastlamadığı şekilde özel okullardan devlet okullarına geçiş gözlemlendiğini belirten Dürüst, geçişlerle ilgili olarak şu an için somut bir rakam vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Kayıtların devam ettiğini kaydeden Dürüst, Ekim ayı başında net bir rakamın ortaya çıkabileceğini de belirtti.

Dürüst, “Şu an itibarıyle evet, özel okullardan devlet okullarına ciddi bir akışın olduğunu görüyorum, yapılan müracaatlarla da bu görülüyor. Gerekçe olarak iletilen döviz artışı olduğudur” dedi.

Devlet okullarına kayıt yaptıran öğrenci sayısındaki artışın, devlet okullarını sıkıntıya düşürecek bir seviyede olacağını düşünmediğini de aktaran Dürüst, mevcut okullardaki eğitim-öğretimin aksamayacağını belirtti.

Devlet okullarına geçişlerin en çok Lefkoşa bölgesinde görüldüğünü de kaydeden Dürüst, geçişlerde uygulanan yöntem konusunda da açıklamalarda bulundu.

Dürüst, “Sınavla öğrenci alan kurumlarda tüzükler gereği sınavsız bir şekilde özel kolejden gelse bile devlet kolejine giriş uygun değildir. Bu noktada kolejlere giriş söz konusu değil. İlkokul 1-2-3’ü özel okulda okumuş 4 ve 5. Sınıfı devlet okullarında okumayı tercih edenler de var. Bunlar ilkokul ve ortaokul seviyesinde çok da büyük farklılık yaratmıyor. Esas sıkıntı son sınıf öğrencileri içindir, onlar için de Bakanlık olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Özel okulların da devlet okullarının da Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde olduğunu anımsatan Dürüst, özel okulların bir tercih meselesi olduğunu dile getirdi.

Bakan Dürüst, eğitimde rekabetin kaliteyi getireceğini de vurgulayarak, “Özel okulların kendi aralarındaki rekabetini de önemsiyoruz. Eğitimde rekabet, denetimi doğru yapılıyorsda eğer zararlı değildir” ifadelerini kullandı. 

04/09/2015 22:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.