Eğitim Bakanı ve Sendikalar Görüştü

ads ads ads ads
26/08/2014

ads
Eğitim Bakanı ve Sendikalar Görüştü

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yeni ders yılının başlamasına kısa süre kala, eğitimle ilgili konuları görüşmek üzere Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti.

Saat 12.00’de gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bakan Arabacıoğlu, okulların açılmasına az bir süre kaldığını, eğitimin durağan bir süreç değil dinamik bir süreç olduğunu söyledi. Arabacıoğlu, okulların kapalı olduğu dönemde Bakanlık tarafından eğitimle ilgili alınması gereken bir takım tedbirler bulunduğuna işaret ederek, bu konularda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bakanlık görevine başladığından bu yana KTOEÖS ile sık sık bir araya geldiklerini söyleyen Arabacıoğlu, hep sendikanın kendilerini ziyaret ettiğini, bu sefer de kendisinin öğretmen sendikalarına ziyaretlerde bulunduğunu kaydetti.

Arabacıoğlu, ziyarette eğitimdeki sorunları değerlendireceklerini ifade etti.

GÖKÇEBEL: “EĞİTİMİN HER KADEMESİNDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, eğitimin kamusal nitelikli bir hizmet olması ve bu hizmeti her çocuğun eşit, parasız, bilimsel, demokratik bir şekilde alması gerektiğini vurguladı. Temel kavgalarının burada olduğunu belirten Gökçebel, sadece eleştiren bir pozisyonda olmadıklarını, sendikalarının eğitimin her kademesinde elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

Eğitimin nitelikli olmasının önemine de işaret eden Gökçebel, eğitimin parayla satın alınan bir metaya dönüştürülme sürecine sokulduğunu savundu ve “kadroların kısıtlanması, öğretmenlerin statüsünün düşürülmesi, çalışma koşullarının zayıflatılması, okullara yatırım yapılmaması” gibi eleştirilerde bulundu. KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Eğitim Bakanlığı’nın kadrolarının bile böyle bir anlayışa hizmet ettiğini öner sürerek bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Gökçebel, eğitime ayrılan bütçe ve emeğin gelecek demek olduğunu dile getirerek, “Geleceğimizi şekillendirirken esas olan budur. Kalkınma için en ucuz ve en kestirme yol da budur” diye konuştu.

“SIKINTILARI YASA KOYUCUDAN BİR ADIM ÖNCE GÖRÜYORUZ ANCAK…”

Eğitimde uygulayıcı olduklarını kaydeden Gökçebel, birçok sıkıntıyı yasa koyucudan bir adım önde gördüklerini, bu sıkıntıları bakanlığa ilettiklerini ancak hükümetin bu konudaki duyarlılığının artırılmasının temel taleplerinden bir olduğunu belirtti.

“NİTELİK BÖYLE DÜZELTİLEMEZ”

Gökçebel, eğitimde niteliğin öğretmenin “bugün düşürüldüğü pozisyona” düşürülerek düzeltilemeyeceğini de ifade etti.

Gökçebel “eğitimde tasarruf yapacağım” diyerek hükümetin geleceği heba etmemesini umduğunu da söyledi.

ARABACIOĞLU YENİDEN SÖZ ALDI: “DÜŞÜNCELERİMİ HÜKÜMETLE PAYLAŞTIM”

Gökçebel’in konuşmasından sonra tekrar söz alan Bakan Arabacıoğlu, Gökçebel’in eğitimin içeriğiyle ilgili düşüncelerine katıldığını belirtti. Arabacıoğlu, (kamu görevlileriyle ilgili) 2010 yılında çıkan yasayla ilgili sorunların yaşandığını kendisinin de gözlemlediğini kaydetti ve maaş uygulaması konusunda neler yapılabileceğini hükümet olarak değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Arabacıoğlu bu düşüncelerini hükümetle paylaştığını da dile getirdi.

9. SINIFA DÜZENLEME

Arabacıoğlu, bu yıl itibarıyla orta öğretimle ilgili yapılan en kapsamlı değişikliğin 9. sınıfların ortak sınıf olma kapsamından çıkarılıp, öğrencinin tercih ettiği okul kapsamının altına alınması ve bu yönde bir müfredat düzenlemesi yapılması olduğunu dile getirdi. 

26/08/2014 16:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa Arabacıoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.