Eğitim Bakanı'ndan Önemli Açıklama

ads ads ads ads
25/11/2014

ads
Eğitim Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 524 milyon 365 bin 310 TL olarak öngörülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini oyçokluğu ile onayladı.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonda yer alan komite toplantısı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür başkanlığında komite üyesi milletvekillerinin katılımıyla devam ediyor. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile bakanlık yetkilileri de yer aldı.

BEROVA: “TEŞHİSE GÖRE TEDAVİ”

Eleştirileri yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, Arabacıoğlu’nun yaptığı tespitlerin ve kamuoyunda oluşan algının kendisin yolunu açtığını, teşhise göre tedavi yöntemi ortaya çıkaracaklarını belirtti.

Eğitim ve sağlığın iki önemli sektör olduğuna vurgu yapan Berova, öğretmenlerin çağdaş yaşam koşullarına uygun yaşam sürmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Eğitimde kaliteyi, harcamalarda etkinliği artırmanın görevleri olduğunu söyleyen Berova, adımlar atılırken dirençlerle karşılaşıldığını kaydetti.

Milli eğitimde ulusal politika oluşturulması gerektiğini belirten Berova, Avrupa’da ve Türkiye’de yüksek eğitim almak isteyenler bulunduğunu, bu iki faktör göz önünde bulundurularak eğitim sistemini şekillendirmek gerektiğini anlattı.

Berova, ilk ve orta eğitimde yeni ve kendine özgü bir sistem arayışından çok yurtdışında ve Türkiye’de başarılı olabilecek öğrenci profili yetiştirilmesi gerektiğini, eğitimin de bunun üzerinden planlanması gerektiğini belirtti.

Mesleki teknik okullara öğrencilerin yönlenmesini teşvik etmeyi sağlayacak metotlar bulunması gerektiğini söyleyen Berova, buna yönelik çalışma yaptıklarını ifade etti.

“GENEL LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ MÜFREDATINA UYUMLU…”

Genel liselerin Türkiye’deki Anadolu Lisesi müfredatına uyum gösterecek şekilde ülke koşullarını da gözeterek bir düzenleme yapmak istediklerini söyleyen Berova, teknik ekiplerin 2 Aralık’ta Türkiye’nin milli şurasına katılacaklarını kaydetti.

Kolejlerle ilgili nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğine ilişkin çalışma yaptıklarını belirten Berova, bir vizyon ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Berova, öğretmen nakillerinin nasıl yönlendirileceğine yönelik çalışma yaptıklarını da söyledi.

Berova, eğitimin sürdürüldüğü tüm kurumları bakanlığın bünyesinde gördüğünü ve özeller dahil tümünün denetim altında olacağını kaydetti.

Berova, öğretmenlerin hazırlık ödeneği almasından yana olduğunu da vurguladı.

Toplu taşımanın kontrol altına alınmasının gerekli olduğunu söyleyen Berova, gelecek yıllarda daha kontrollü bir taşımacılık ortaya çıkarılacağını belirtti.

Berova, doğru veriye hızlı şekilde ulaşamamanın sıkıntı yarattığını söyleyerek, e-okul projesine önem verdiğini kaydetti. Berova, e-okul kapsamında adadaki tüm öğrencilerin anaokulundan orta öğretimi bitirinceye kadar kaydedileceğini, öğretmenlerin ve ders saatleri ile diğer verilerin kayıt altına alınacağını kaydetti. TAK 

25/11/2014 20:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: eğitim, lise, anadolu lisesi, berova, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.