Eğitim Bakanlığı müjdeyi verdi!

ads ads ads ads
31/10/2014

ads
Eğitim Bakanlığı müjdeyi verdi!

 Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklama; "Öğretmen eksikliklerinin giderilmesi çalışmaları sürüyor. 10 öğretmenin ataması tamam, 4 müdür ve 5 müdür muavini ataması da son aşamada."

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, öğretmen atamaları ve eğitim sistemiyle ilgili BRT’ye konuştu.

Berova,10 öğretmen, 4 müdür ve 5 müdürü muavininin bugün atandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının okullarda bir takım eksikliklerle başladığını ve göreve geldikten sonra eksikliklerin nasıl giderilebileceği konusunda çalıştıklarını söyledi.

Eğitimde geleceğe yönelik reform adı altında düzenlemeler yapmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Berova, bu yöndeki çalışmaların orta ve uzun vadede olabileceğini belirtti.

Özdemir Berova, eğitimde kısa vadede çözebilecekleri ek kadro sorununa çözüm ürettiklerini kaydetti.

Berova, İlköğretim, Genel Orta Öğretim ve Mesleki TekniK Daireleri’ne bağlı okullara toplam 10 öğretmenin atandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, 4 müdür , 5 de müdür muavinin atanmasının gerçekleştiğini de söyledi.

Okullardaki diğer eksik kadrolar için nasıl bir çözüm üretebilecekleri konusunda yoğun çalışmaların devam ettiğini de söyleyen Berova, “Orta ve uzun vadede iç düzenlemeler açısından ciddi değişikliklere yol açabilecek bir takım çalışmalar yapmamız gerekecek” dedi.

Bakan Berova, 2015-2016 yıllarında eğitim sisteminin usul ve uygulamalarında köklü değişikliğe gidileceğini de ifade etti.

Berova, yeni eğitim yılının sorunsuz başlaması için bu 6 aylık sürede eğitimde bir takım yasal düzenlemeler ve çalışma koşullarına ilişkin değişiklikler yapılması için çalışılacağını ifade etti.

31/10/2014 14:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Milli Eğitim Bakanlığı, müdür, öğretmen, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.