Eğitim Bakanlığı'ndan 'Grev' Açıklaması

ads ads ads ads
04/03/2015

ads
Eğitim Bakanlığı'ndan 'Grev' Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda okul idaresi ve öğretmenleri arasında iletişimden kaynaklı bazı sorunlar yaşandığını, bu konuda Bakanlık yetkililerinin ve KTÖS temsilcilerinin de katıldığı bir dizi çalışma başlatıldığını ve olumlu adımlar atıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki uyarı greviyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, KTÖS’ün Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı olumlu girişimlere rağmen grev yapmasından, çocukların eğitim hakkının engellenmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 2013 -2014 Eğitim-Öğretim Yılı başından itibaren okul idaresi ve öğretmenleri arasında yaşanan iletişimden kaynaklı sorunlara çözüm bulmak adına Bakanlık yetkilileri ve sendika temsilcilerinin de katıldığı bir dizi çalışma başlatılmış ve olumlu adımlar atılmıştır. Ancak, bir grup öğretmen ve idare arasındaki sorunlar tüm girişimlere rağmen devam etmiştir.

Gelinen aşamada soruna kalıcı bir çözüm üretebilmek adına tarafların istekleri de dikkate alınarak Ocak Ayında Şehit. Ertuğrul İlkokulu’nda geniş kapsamlı denetim çalışması başlatılmıştır.

Denetimler sonucunda oluşturulan rapor yasal doğrultuda değerlendirilerek yol haritası hazırlanmış ve raporun okulla ilgili bölümü okul idare ve öğretmenleriyle paylaşılmıştır. Ayrıca, sendikaya da rapor ve atılacak adımlar konusunda bilgi verilmiştir.

Tüm bunlara rağmen, Bakanlığımızın attığı olumlu adımlar göz ardı edilerek bugün 47 öğretmeni bulunan okulda 19 öğretmen grev yapmıştır.

Grev bir haktır. Ancak, Bakanlığımızın yaptığı olumlu girişimlere rağmen bugün yapılan eylemle çocuklarımızın eğitim hakkını engellemiş olması bizleri derinden üzmüştür.” 

04/03/2015 13:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: eğitim, grev, ktös, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.