Eğitim Şart

ads ads ads ads
22/03/2017

ads

Bülent Dizdarlı Bülent Dizdarlı


Ülkemizde de  sanılanın aksine kadına yönelik şiddet uygulandığı, son çalıştayda resmen ortaya konuldu. Son üç yılın rakamları bizzat Sayın Ersan Saner ile ortaya konuldu ki, bu rakamlara göre hafta sonları hesaplanmazsa her gün bir kadın şiddete maruz kalmaktadır.

Çalıştayı uzaktan takip ettim. Sonuç bildirgesini okudum. İyi bir analiz yapılmış. Olayın fotoğrafı röntgeni mükemmel alınmış. Aslında çare de  belli. Zaten sonuç bildirgesinde bu vurgulanıyor. “Eğitim Şart”…

Geçen hafta sonu 4 ayrı ilçemizde beş kötü trafik kazası olmuş. Çok şükür bu kez  ölü yok ama ağır yaralananlar var. Tamam yollar kötü, alt yapı zayıf ama sürücü hataları da bu kazalarda çok önemli yer tutuyor.

Araç kullanırken, sürat yapmak, cep telefonu ile konuşmak, araba içinde yemek yemek, sigara içmek gibi sürücü hataları da  az değil.  Bunlara kemer bağlamama alışkanlığını da ekleyebiliriz. Demek ki ne imiş : “ Eğitim şartmış”…

Temizlik kampanyaları yapılıyor . Önce “lets do it” şimdide  Cumhurbaşkanlığı’nın bazı belediyelerle birlikte yaptığı “temiz düşün” kampanyası . Kamyonlarca çöp toplandı ve toplanıyor.

Ama heyhat!  Yolda giden araçtan naylonlar sokağa fundalanıyor. Demek ki kampanya ile bir yere kadar. Esasta “Eğitim şart”…

Kamu sektöründe çalışan kişiler vatandaşa iyi yaklaşamıyor, çoğu zaman kötü davranıyor muş. Oysa bu insanlarda  bizim içimizden çıkan kişiler. Aydan Mars’tan değil bizim topraklarımızdan görevlendirdiğimiz beyefendiler hanım efendiler.

Ve  hepsi de aslında çok iyi insanlar. Nedense iş ortamında karşısındakiler onu çok çabuk geriyorlar. Oysa bu kadar çabuk gerilmemeyi, kızmamayı öğrenmeliler .Kısacası hizmet sektöründe de “eğitim şart”

“Eğitim şart” klişesini  daha pek çok ayıbımıza uyarlayabiliriz. Eğitim şart olmasına şart ta , biz eğitimli bir toplum olmakla övünmüyor muyduk? Okuma yazma oranımız %99 değil miydi?  Bırakın ilkokul mezunlarını toplumun yarısından çoğu üniversite diplomalı değil miydi?

Şimdi neyin eğitiminden bahsediyoruz biz?

Yoksa Eğitim sistemimiz mi hikâye? 

Evet!  Galiba öyle…

Demek ki neymiş efendim?

Eğitim Sistemimize Eğitim şartmış…

 

BANA GÖRE HAFTANIN ÖNEMLİ OLAYLARI

-         David Rockefeller’in ölümü

-         Bakanlar kurulunun telefon dairesini özelleştirme kapsamına alması

-         Hollanda da ki genel seçimleri iktidar partisinin kazanma

-         LefkoşA belediyesinin park cezalarını düşürme kararı 

22/03/2017 09:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bülent dizdarlı
MANŞETLER

HK Bülent Dizdarlı

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.