Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bozkurt yerine heavy metal işareti

ads ads ads ads
17/04/2015

ads
Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bozkurt yerine heavy metal işareti

Türkiye'de CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin çatı adayı olan ve MHP’nin hazirandaki seçimlerde İstanbul 2’nci Bölge’den milletvekili adayı gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, dün partinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. İhsanoğlu’nun talep üzerine yaptığı ‘Bozkurt’ işareti daha çok bir müzik türü olan ‘heavy metal’ işaretine benzedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, MHP'nin İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı İhsanoğlu, 4. Levent'teki il başkanlığını ziyaret etti. MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile bir süre görüşen İhsanoğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi.



İhsanoğlu, burada yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinde "çatı aday" olarak gösterilmesinde, MHP'nin öncü rolü olduğunu aktardı. Milletvekilli seçiminde aday olması için halktan büyük talep geldiğini anlatan İhsanoğlu, "Nereye gitsem halktan da büyük bir talep vardı. Halk 'sizi Meclis'te görmek istiyoruz' dedi" ifadelerini kullandı.

Oy veren vatandaşların yanı sıra oy vermeyenlerin de kendisini Meclis'te görmek istediğini söylediklerini bildiren İhsanoğlu, "Bu sırf halkımızın arzusu değil, aynı zamanda birçok siyasi liderin de arzusuydu. Bu çerçevede bir değerlendirme yaptım. Bundan kaçmayı kendi millet ve vatan anlayışıma aykırı buldum ve sayın Bahçeli'nin çok önceden yapmış olduğu nazik teklifin tekrar edilmesi neticesinde kabul ettim. Ve ben bundan dolayı mutluyum, şeref duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"MHP, huzur ve güvenin teminatı"

İhsanoğlu, MHP'nin Türkiye'deki güven ve huzurun teminatı olduğunu kaydederek, son günlerde Türkiye'de yaşanan gelişmelere değindi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle bu son günlerde Türkiye'nin yaşamakta olduğu kutuplaşmanın ötesinde çatışma ortamına sürüklenmek istendiği bir anda, MHP'nin duruşu ülkemizin huzuru ve ülkemizin barış içerisinde yeniden demokrasi tesis etme anlamında çok önemli hizmetleri olacağına inanıyorum."

MHP'nin Türk milliyetçiliğinin temsilcisi olarak milletin gözünde mümtaz bir yer edindiğini vurgulayan İhsanoğlu, Türkiye'de çatışma ortamı yaşanmamasında ve kötü insanların emellerini gerçekleştirememesinde MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tavrının etkili olduğuna dikkati çekti.

"MHP'nin maksimum oy almasını sağlamalıyız"

İhsanoğlu, Haziran'da yapılacak seçimde MHP'nin maksimum oy almasını sağlamaları gerektiğini bildirerek, "Çünkü MHP ne kadar güçlenirse Türkiye'de demokrasi o kadar güçlenecektir ve demokrasinin sırf bir parmak hesabından ibaret olmadığı görülecektir" değerlendirmesini yaptı.

İhsanğlu, bir gazetecinin talebi üzerine ‘Bozkurt’ işareti yaptı. Ancak Prof. İhsanoğlu’nun yaptığı ‘Bozkurt’ işareti daha çok bir müzik türü olan ‘heavy metal’ işaretine benzedi. İhsanoğlu, gazetecilere, “Bunu mu görmek istiyorsunuz. Bunu çok yaptım, görmediniz mi, kabahat bende değil sizde. Bu ince sorunun arkasında bunun olduğunu bilseydim, bu kadar laf etmezdim” diye espri yaptı. 

17/04/2015 09:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bozkurt işareti, Ekmeleddin İhsanoğlu, heavy metal, mhp, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.