EL-SEN’den Sunat Atun’a Eleştiri ve Protesto

ads ads ads ads
01/04/2015

ads
EL-SEN’den Sunat Atun’a Eleştiri ve Protesto

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), UBP Milletvekili, Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Sunat Atun’un ana hissedarı olduğu A&S Atun Ltd, binasında iki daireye kaçak elektrik verildiğini, Atun’nun konu için “sürü psikolojisiyle hareket eden kendini bilmezler tarafından yapılan bir saldırıdır’’ ifadesi kullandığını savunarak, Atun’u eleştirip protesto etti.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı yazılı açıklamada, “Atun özür dilemesi gereken yerde görevini yapan Kıb-Tek çalışanı üyelerimize saldırıyı seçmiştir. Sn. Atun kendilerinin bilinen şahıslar olduğunu da hatırlatıyor. Bizim de bazı hatırlatmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Cesurer, Atun’un daha önce kuruma sahip çıkıp görevini yapan Kıb-Tek çalışanı üyelere “çapulcu” dediğini, Kıb-Tek’i haraç mezat peşkeş çekmeye çalıştığını, kendi döneminde Kıb-Tek’e ait arazileri yangından mal kaçırırcasına Bakanlar Kurulu kararıyla devrettiğini, yine kendi döneminde Sendikanın tüm karşı çıkışlarına rağmen Kıb-Tek’e almış olduğu 5 bin adet, sadece adı “elektronik’’ sayaç olan sayaçların şu an hurda olduğunu iddia etti.

Atun’un Sayıştay raporunda “AKSA’ya ek alım garantisi verilmesi durumunda Kıb-Tek’in dolayısıyla halkın, mevcut duruma ek olarak ekstradan 302 Milyon Dolar zarara uğrayacağı” ifadeleri olmasına rağmen AKSA’ya yeni ek alım garantisi verilmesi için dönemin Bakanlar Kuruluna önerge götürdüğünü, Sendikanın grev ve eylem uyarıları sonucu bu girişimi iki kez engellediğini kaydeden Cesurer, halkın cebinden çalınmaya çalışılan 302 Milyon Doların kimlere gideceğinin açıklanmadığını ifade etti.

Cesurer Atun’un ülkedeki sayaçların değişimi için bir şirketle “İyi Niyet Belgesi’’ imzalayıp ihalesiz bir şekilde tüm sayaçları değiştirmeye çalıştığını da savunarak, Atun’un kendi açıklamasında belirttiği gibi tanınmış şahıs olduğunu ifade etti ve “Evet biz sizi iyi tanıyoruz Sayın Sunat Atun” dedi. 

01/04/2015 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sunat atun
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.