Elcil: Akademisyenler tehdit ediliyor

ads ads ads ads
12/10/2017

ads
Elcil: Akademisyenler tehdit ediliyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS); Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmetali Yükselen ve Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaratan’ın, “AÖA’yı  işgal etmek için başlattıkları yasadışı girişimleri okul yönetimi ve akademisyenleri tehdit edecek noktaya taşıdıklarını” iddia etti.
 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaratan’ın  “yasadışı uygulamalarını hayata geçirmek için geçen  haftadan bu yana okul yönetimini açık açık tehdit etmeye başladığını ve ayrıca öğretmen adayı öğrencileri de baskı altına almaya çalıştığını” savundu.

Elcil açıklamada, “Demokrasiyi içine sindirememiş bir zihniyetin Kıbrıs Türk toplumunun laik demokratik karakterini değiştirmeye yönelik girişimlerinin bir parçası olan Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılması dayatması ne yazık ki akademik unvan taşıyan Hüseyin Yaratan ve Mehmetali Yükselen eli ile yürütülmektedir. Dayatma ile şantaj ile Kıbrıs Türk toplumuna ait parasız, bilimsel, demokratik eğitim veren tek eğitim kurumu kapatılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Elcil, baskı ve tehditleri karşılıksız bırakmayacaklarını ifade etti.

12/10/2017 17:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şener elcil, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.