Elektriğe Zam Yolda!

ads ads ads ads
05/03/2015

ads
Elektriğe Zam Yolda!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, akaryakıt fiyatlarının dolara endeksli olması ve dolardaki yükselişin devam etmesi halinde bunun elektrik faturalarına yansıyabileceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, dünya petrol fiyatlarının yükselişe geçtiğini, bunun devam etmesi halinde elektrik fiyatlarında yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacağını ve fiyatların tekrar zamlanması gerekeceğini söylemişti.

Güney Kıbrıs'ta ise elektrik fiyatlarının yüzde 8 ucuzladığı, bu ucuzlamanın son iki ayda yüzde 15’e çıktığı belirtilmişti.

El-Sen Başkanı Cesurer, KKTC’deki elektrik fiyatlarının güneydekinden, sanayi sektörünün kullandığı elektriğin de Türkiye’deki sanayi sektörünün kullandığından daha ucuz olduğunu söyledi.

Yansıma yüzde 6.5 ile yüzde 28 arası

Güneydeki elektrik fiyatlarının hangi dilimlere nasıl yansıdığına bakmak gerektiğini ifade eden Cesurer, son yapılan zamların ardından adanın kuzeyinde farklı dilimlerde yüzde 6.5 ile yüzde 25 ile 28 arasında düşüş olduğunu söyledi.

Cesurer, Kıb-Tek’in 61 kuruş birim fiyatının sübvansiye edilerek 41 kuruşa vatandaşa satıldığını, güneyde ise bunun 71 kuruş olduğunu belirtti.

"Eğer döviz bu şekilde çıkmaya devam ederse yapılabilecek bir şey yok” diyen Cesurer, devlet sübvansiyonunun büyük oranda sanayi kesimine sağlandığını, bunun daha dengeli olarak normal tüketicilere de yansıtılması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi 

05/03/2015 10:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elektrik, zam
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.