Emekliler, Meclis önünde eylem yaptı

ads ads ads ads
27/11/2014

ads
Emekliler, Meclis önünde eylem yaptı

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.

Çok sayıda emeklinin katıldığı eylemde, 2010 yılında maaşlarından kesilen vergilerin geri ödenmesi talep edildi.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga eylemde yaptığı konuşmada, 2010 yılında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti döneminde emeklilerden vergi kesintisi için çıkarılan yasanın, tüm uyarılara rağmen yürürlüğe konulduğunu ve 2010 yılı Eylül-Aralık dönemi ile aynı yıla ait 13. maaşlarından vergi kesintisi yapıldığını hatırlattı.

Konunun 2010 yılında yargıya taşındığını ve Ocak 2011’de Anayasa Mahkemesi kararı ile emeklilerden vergi alınmasına olanak veren yasaların iptal edilerek yürürlükten kaldırıldığını belirten Tolga, davanın kazanılmasına ve Başsavcılık görüşüne rağmen o dönemin hükümetinin kesintilerin iadesini yapmadığını söyledi.

Konuşmasında, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Hükümeti’ne de eleştiri yönelten Tolga, “dava sürecinde bizimle birlikte Mahkeme’de olan bu günkü iktidar Ağustos, 2013’ten bu yana görevde olmasına rağmen 2014 bütçesine ödenek koymamış, ısrarlı talep ve uyarılarımıza rağmen halen

2015 Mali Yılı Bütçesi içinde de tedbir almamıştır” dedi.

Mustafa Tolga, emeklilerin haklarının ödenmemesi halinde, hükümeti önümüzdeki seçimlerde sandıkta bırakacakları uyarısında bulundu.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi üyeleri daha sonra Meclis Genel Kurulu’na katılarak bir süre oturumu izledi.

Kaynak: BRTK 

27/11/2014 14:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: emekli, meclis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.