En uzun uçuş rekoru

ads ads ads ads
03/07/2015

ads
En uzun uçuş rekoru

Dünya turuna devam eden Solar Impulse 2, Japonya'dan Hawaii'ye olan yolculuğunda rekor kırdı. Güneş enerjili uçak, aralıksız 100 saat uçuş süresini geride bırakarak bir ilke imza attı.

Solar Impulse 2'yi Hawaii yolculuğunda Andre Borschberg uçuruyor. [Fotoğraf: Twitter/Andre Borschberg]

Japonya'dan 29 Haziran'da havalanarak Hawaii'ye beş gün sürecek uçuşa başlayan Solar Impulse 2 uçağı, en uzun süreli uçuş rekorunu kırdı. İsviçreli Andre Borschberg'in pilotluğunu yaptığı uçak, 76 saatlik bir önceki rekoru tarihe gömerken Hawaii ile arasındaki mesafeyi 1,000 km'nin altına çekti.

Borschberg, beş gün sürmesi planlanan uçuşta sadece otomatik pilotu devreye soktuğu 20 dakikalık aralarda uyuyor.

Uçağın ikinci pilotu Bertrand Piccard, İsviçre'de yaptığı açıklamada, "Güneş enerjili bir uçak, yakıt kullanan bir jetten daha uzun süre uçabiliyor... Bu rekor, temiz enerjilerin imkansızı başarılabileceğine dair en iyi örnek" ifadesini kullandı.

Solar Impulse 2'nin hava şartarı nedeniyle yer yer gecikmeye maruz kalan dünya turunun toplamda 25 uçuş günü alması bekleniyor. Uçak Hawaii'ye ulaştıktan sonra ABD'nin Batı Yakası'ndaki Phonenix'e uçacak.

Solar Impulse 2 Hawaii'ye ulaşmak için 31 Mayıs'ta Çin'den hayavanmış ancak olumsuz hava şartları yüzünden Japonya'nın Nahoya kentine inmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Al Jazeera 

03/07/2015 15:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Solar Impulse 2, Japonya, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.