Engelli duyarlılığında muhteşem gece

ads ads ads ads
19/05/2017

Kuzey Kıbrıs Turkcell 4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması ödülleri verildi

ads
Engelli duyarlılığında muhteşem gece

Kuzey Kıbrıs Turkcell 4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması ödülleri verildi

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelsiz yaşam odağındaki "Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması” muhteşem bir final gecesine sahne oldu.
Başkent Lefkoşa’nın tarihi mekanı Bedesten’deki geceye yoğun bir katılım yaşanırken, dereceye giren eserler ödüllendirildi, fotoğraflar sergilendi.
Engellilerin başarılarının bir kez daha gündeme geldiği gecede, empati ve farkındalık artırıldı, sanatın evrensel dili önemli bir duyarlılıkla bütünleşti.
Ödül gecesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in yanısıra Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Genel Müdür Yardımcıları, bürokratlar, sanatçılar, engelli ve fotoğrafçılık derneklerinin temsilcileri ayrıca çok sayıda davetli katıldı.
Ministry of Dance okulundan Bilgen ve Ahmet Arık’ın engelli bireyler Ömer Bulduk ve Özlem Sesli ile birlikte sunduğu dans gösterisi dakikalarca alkışlanırken, birbirinden başarılı fotoğraflar da izlenime açıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu, tiyatro sanatçısı Hatice Tezcan yaptı.



Ödül heyecanı

4’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreninde ise heyecan doruğa ulaştı.
Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda, “Empati” konusunda
birinci Serkan Ülker oldu. İkinciliği Gökhan Gökberk, üçüncülüğü de Refik Devrim kazandı. ‘Empati Jüri Özel Ödülü’ ise Cüneyt Bayram’a verildi.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, engelli bireyler ile fotoğraf sanatçılarının ortak çalışmalarını yansıtan “Özgürlük” konulu fotoğraflarda ise birincilik ödülünün sahibi İsmail Özyol ve Murat Katrin oldu.
İkinciliği Yıltan Taşçı ve Besim Zafersoy, üçüncülüğü ise Emine Algün ve Bilge Özikiz kazandı.
“Özgürlük” konusunda Jüri Özel Ödülü Neriman Turan ve Mehmet Geçit’e verildi.
INSTAGRAM üzerinden yarışan ve halkın beğenisiyle sonuçlanan kategoride ise birinci Serkan Ülker seçildi.

Maden:  Üretmeye devam edeceğiz

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de konuşmasında, hedeflerinin, dünyanın en ileri teknolojilerini halkın hizmetine sunarken, ülkeyi de sahiplenmek olduğunu söyledi.
Maden şöyle konuştu:
“Bu sahiplenme sadece mobil iletişim ya da teknoloji ile sınırlı değildir. Sosyal sorumluluk projelerimizle de çevreden eğitime, trafikten üretime kadar her alanda, kazancımızı yatırıma dönüştürüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerindeki öncü rolümüz, pek çok alanda önemli bir farkındalık yaratıyor. Hepimizin desteği ile ülkemizde yeni başarı öyküleri yazılıyor.”

Sergi 24 Mayıs’a kadar açık
Gecede, başarılı isimlere ödülleri verildi. 1’inci gelenlere 1.500 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon, 2’nci gelenlere 1.000 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon, 3’üncü gelenlere 750 TL değerinde hediye çeki ve Turkcell T70 akıllı telefon ödül olarak sunuldu.

Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması Sergisi, 24 Mayıs tarihine kadar Bedesten’de ziyaret edilebilecek. Yarışmada ödül alan fotoğraflar 750 TL, sergileme alan fotoğraflar ise 500 TL ücretle satışa sunuldu. Fotoğrafların satışlarından elde edilen gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneğine bağışlanacaktır.

19/05/2017 11:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Harun Maden, Turkcell, haber, kıbrıssanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması, Engelli duyarlılığında muhteşem gece
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.