‘Engelsiz’ fotoğraf ve filmler yarışacak

ads ads ads ads
24/07/2014

ads
‘Engelsiz’ fotoğraf ve filmler yarışacak

Kuzey Kıbrıs Turkcell 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması tanıtım toplantısı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek, ayrıca engellilere yönelik empatiyi artırmak hedefi ile düzenlediği 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması kamuoyuna tanıtıldı.

“Engelsiz Fotoğraflar” ve “Engelsiz Kısa Filmler ” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya 17 Kasım’a kadar eser kabul edilecek.

Her iki kategoride de ‘cep telefonu’ ve ‘profesyonel’ fotoğraf makinesi ya da kamera ile yapılan çekimler ayrı ayrı değerlendirilecek.

Yarışmanın bu yılki teması ‘Hayat Engel Tanımaz’ olarak belirlendi.

Jürinin değerlendirmesi ardından yarışmaya katılan eserler, daha sonra çeşitli sergilerle de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışma şartnamesi ve detaylı bilgiye Kuzey Kıbrıs Turkcell’in www.kktcell.com resmi web sayfasından ulaşılabileceği açıklandı.

Fotoğraf Jürisi Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Aşık Mene ve Veysi Soyer’den oluşurken, Kısa Film Jürisi’nde ise Derviş Zaim, İsmail Gökçe ve Buket Özatay’ın yer alacağı duyuruldu.

Karatmaca: “Bu proje hepimizin”

Yarışmanın tanıtımı amacıyla Lefkoşa’da, Sabor Restoran’da basınla sohbet toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış’ın yanı sıra Seçici Kurul Başkanı Hasan Hüseyin ve bazı jüri üyeleri, geçtiğimiz yılki yarışmanın birincileri, fotoğraf derneklerinden yöneticiler, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mithat Yaman, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve gazeteciler katıldı.

Basınla sohbet toplantısından konuşmaların ardından, Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük tarafından yarışma hakkında bir sunum yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Bu proje hepimizindir. Engelleri sanatın evrensel diliyle gündeme getirmeye devam edelim, engelsiz bir ülke yaratmak için hep birlikte çalışalım” dedi...

Karaatmaca, Filistin’de yaşanan acıyı yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek başladığı konuşmasında, iletişim ve teknolojideki öncü görevlerini sosyal sorumlulukla da pekiştirmenin heyecanını her zaman yaşadıklarını söyledi.

“Biliyoruz ve yaşayarak öğrendik ki, aşılmayacak engel yoktur. Yeter ki, el ele vermesini bilelim” diyen Karaatmaca, engellilere yönelik projelere de hep bu bakış açısıyla yaklaştıklarını dile getirdi.

“Böylesi projelere maddi destekten önemlisi, sahiplenmek, bu sorumluluğu takımımızın bir parçası olarak yönetmek ve birlikte ilerlemek bizler için çok daha önemlidir” diyen Aybars Karaatmaca, tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

“Turkcell farkındalık yarattı”

Fotoğraf jürisinde yer alacak isimlerden Veysi Soyer ise yaptığı konuşmada, “Turkcell, dünyaya sesimizi duyuracak bir organizasyona imza attı” diyerek, fotoğrafın ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının tanıtımı açısından da projenin önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yılın birincilerinden Yıltan Taşçı ise yarışmadaki deneyiminin etkileyici olduğunu belirterek, “Yine Hasan Hüseyin gibi bir fotoğraf ustası veya bir başkasıyla yurtdışında fotoğraf çekimlerine gidilmesi bence ödüllerin en iyisidir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ise basınla sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, “ülkemizde yaşayan engelli insanlarımızın başarıları ve sıkıntılarını toplumla paylaşma anlamında Turkcell önemli bir farkındalık yaratıyor” dedi.

Yarışmanın ikincisi ile birlikte bu farkındalığın daha da artacağını söyleyen Kibrit, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür etti.

Yarışmanın ödülleri

Bu yılki yarışmanın ödülleri her iki kategori için şöyle açıklandı:

1. 1.000 TL’lik hediye çeki ayrıca Turkcell T50 Akıllı cihaz

2. 750 TL’lik hediye çeki ayrıca Turkcell T50 Akıllı cihaz

3. 500 TL’lik hediye çeki ayrıca Turkcell T50 Akıllı cihaz

 

24/07/2014 10:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Turkcell
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.