Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

ads ads ads ads
21/08/2016

ads
Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

"DÜN GAZİANTEP'TE ŞAHİNBEY'DE, BİR DÜĞÜN MERASİMİ ESNASINDA 12-14 YAŞLARINDA BİR CANLI BOMBANIN PATLAMASI VEYA PATLATILMASI NETİCESİNDE, ÖNCE 94 YARALI, ŞU AN İTİBARIYLA BU YARALILARIN TEDAVİ EDİLENLERİNİ BİR KENARA KOYACAK OLURSAK, HASTANELERDE YARALI OLARAK ŞU ANDA 69 YARALI VAR. BUNLARIN 17'Sİ AĞIR. TABİİ 51 ÖLÜM VAKASI SÖZ KONUSU"

 TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'de dün yaşanan terör saldırısına ilişkin Erdoğan, "Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu." diye konuştu.

Olayın, daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşların olduğu bir mahallede cereyan ettiğini ifade eden Erdoğan,"Şu an itibarıyla Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ölenlerin ailelerine şahsı ve milleti adına başsağlığı dileğinde bulunan Erdoğan, bu sürecin hassasiyetini aynen koruduğunu ifade etmek istediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin, bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir. Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle el ele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz. Ama hep söylüyorum; milletimiz nerede olursa olsun, tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vesaire gibi bilgileri aldığı anda, bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü en önemli istihbarat, insan istihbaratıdır ve bu istihbaratta da bu tür hareketlilikleri icabında apartmanında veya mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır, netice alıcı olacaktır. Bunu özellikle burada ifade etmek istiyorum."

"Bunu bir ispiyonlama olarak kimse değerlendirmesin, kimse bunu bu şekilde düşünmesin" diyen Erdoğan, istihbaratın önemli ayaklarından bir tanesinin bu olduğunu aktardı.

Erdoğan, "Bir numarasıdır. O da insani istihbarattır. Teknolojik istihbaratın çok daha farklı yerlerde, farklı bir şekilde değerlendirilmesi söz konusudur." şeklinde konuştu. 

21/08/2016 16:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, canlı bomba
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.