Erdoğan: Şehidin vasiyetini yerine getireceğiz

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatı kapsamında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı. Ankara'da düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi katıldı. Törende konuşan TC Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şehidimizin vasiyetini yerine getireceğiz"dedi.

ads ads ads ads
23/01/2018

ads
Erdoğan: Şehidin vasiyetini yerine getireceğiz

 Cenaze törenine TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, vekiller, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Özalkan'ın cenazesi Ayaş'ın Bayat köyünde toprağa verilecek.

Şehit yakınlarına taziyelerini ileten Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

ERDOĞAN BU SÖZLERLE VEDA ETTİ...

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Şehidimiz Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Musa evladımız şu anda bizi dinliyor. Mehmetlerimiz bu karda kışta, büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değildir.Yapılan operasyon tamamen terör örgütlerine yönelik bir operasyondur. Bu operasyonu inşallah milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke, bu ülke nasıl bakmış? Buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek. Bizi sınırlarımızda taciz eden 3-5 tane ipsize, soysuza bu sınırlarda soluk aldırtmayız. Şehidimizin vasiyetini yerine getireceğiz." 

ŞEHİDİN DUYGULANDIRAN VASİYETİ

Şehit astsubay devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet etmişti.

23/01/2018 17:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Erdoğan, Şehit, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.