Erdoğan'dan ABD'ye Sert Cevap

ads ads ads ads
10/02/2016

ads
Erdoğan'dan ABD'ye Sert Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD'ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Ey Amerika! Bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz? Bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde" dedi.

PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? YPG'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların bizim elimizde. Amerika'ya diyoruz ki 'Bu terör örgütüdür', Amerika'nın yetkilileri kalkıyor 'Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz'.

Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz?

Ey Amerika! Ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz.

Bunları biz gayet iyi biliriz. DAEŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde.

Bu nasıl ortaklık? Anlatmak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar.

KIRBY'NİN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Erdoğan’ın açıklaması, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin günlük basın toplantısında yaptığı tartışmalı açıklamanın ardından geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kirby’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin PYD ile ilişkisine işaret edip, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" diyerek getirdiği eleştiri sorulmuştu.

Kirby, “Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” demişti.Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak değerlendiriyor.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kirby’nin sözlerine dün tepki göstermişti.

Bakan, "Şimdi siz bir tane terör örgütünü terör listesine alıyorsunuz, onunla beraber olan ve başka bir yapılanma içinde olan terör örgütünü terör örgütü olarak görmüyorsunuz. Buna en hafif tabirle saflık mı diyelim, başka ne diyelim ama bu kabul edilemez" demişti.

BÜYÜKELÇİ BASS BAKANLIĞA ÇAĞRILMIŞTI

Ardından ABD Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.  

10/02/2016 16:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısı, ABD, PYD
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.