Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
27/04/2016

ads
Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7’nci Küresel Forumu’nun açılışında konuşmasında mülteci krizine değinen TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aylan bebek kumsala vurduğunda insanlık ‘ne yapıyoruz’ demeye başladı. Peki Aylan bebek o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye’de bu insanlar ölüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aylan bebek kumsala vurduğunda insanlık ‘ne yapıyoruz’ demeye başladı. Peki Aylan bebek o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye’de bu insanlar ölüyor. Sadece Ege’de, Akdeniz’de denizden topladığımız insan sayısı bizim şu anda 100 bine ulaştı. Onları ölümden kurtarabildik” dedi.

Erdoğan, Azerbaycan’da Bakü Kongre Merkezi’nde düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı 7’nci Küresel Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Suriye’de ölenlerin sayısının 500 bini aştığını söyledi.

SURİYE’DE BİR TERÖRİST İŞBAŞINDA

Suriye’de bireysel değil devlet terörü estirildiğini vurgulayan Erdoğan, ülkede insanlarını varil bombalarıyla, toplarla, tanklarla öldüren bir teröristin iş başında olduğuna dikkati çekti. “Bunlara karşı acaba kırmızı halılar serenler, kırmızı halılarla bunları karşılayanlar sorumlu değil mi?” sorusunu yönelten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Eğer teröre karşı bu mücadeleyi vereceksek samimi olmak zorundayız. Onlara silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi? Onlara parasal yardımda bulunanlar sorumlu değil mi? İşte bizler medeniyetler ittifakını kurarken Türkiye olarak bu anlayışla bu işin içerisinde bulunduk. Çünkü biz, o yavruların denizlerde ölerek sahile vurmalarını görmek istemiyoruz. Bizim en çok üzüldüğümüz, kahrolduğumuz an budur. Aylan bebeğin kumsala vurduğu zaman insanlık ‘ne yapıyoruz’ demeye başladı. Peki Aylan bebeğin o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye’de bu insanlar ölüyor. Sadece Ege’de, Akdeniz’de denizden topladığımız insanların sayısı bizim şu anda 100 bine ulaştı.

3 MİLYON MÜLTECİ ÜLKEMİZDE

Onları ölümden kurtarabildik ve şu anda Suriye ve Irak’tan 3 milyon mülteci ülkemizde. Sağ olsun bize dostlar geliyorlar, teşekkür ediyorlar. Biz de bir söz var, ‘Bal bal demekle ağız tatlanmaz, balı yersen ağız tatlanır.’ Şimdi bize teşekkür ediyorlar, iyi güzel de bizim şu ana kadar sadece faturalı olarak yaptığımız harcama 10 milyar doları aştı.”

Erdoğan, şu anda Türkiye’deki kamplarda yaşayan sığınmacıların sayısının 280 bin olduğunu belirterek, şehirlere dağılmış olanlarla beraber 3 milyon

insanı Türkiye’de misafir ettiklerini bildirdi.

FORUMDAN NOTLAR

Toplantıya gelişlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva karşıladı. Forum öncesi çekilen aile fotoğrafında, Emine Erdoğan ile Mihriban Aliyeva da yer aldı.

Forumda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nasır Abdulaziz en-Nasr’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile çok sayıda devletin dışişleri bakanları da hazır bulundu.

“Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7’nci Küresel Forumu”na katılamayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un mesajı salondakilere videoyla izletildi.

Forumun açılış toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile bir araya geldi. 

27/04/2016 07:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Aylan bebek, göçmen krizi
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.