Erdoğan'dan terör saldırılarına ilişkin açıklama

ads ads ads ads
28/07/2015

ads
Erdoğan'dan terör saldırılarına ilişkin açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'e hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Dün teröristler tarafından şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'a rahmet diliyorum. Seçim öncesinden beri teröristlerin alçakça, kalleşçe saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerimize rahmet diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır.

Bu bir süreçtir ve aynı kararlılıkla devam edecektir. Elinde silahı ya da molotofu ve maskesi olan herkes gereken cevabı alacaktır. Güvenlik güçlerimiz ve savcı hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeleri yapılmıştır.

Mİlletimizin can ve mal güvenliğine karşı devletin üzerinde olan görevi yerine getirme mücadelesidir bu. Topraklarımıza huzura kast edenler, milletimizin güvenliğine kast edenler, bu sorumluluğa da kast etmiştir ve bunun gereği yerine getirilecektir.

İç güvenlik yasasında ne varsa, bunlar kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır. Uygulayıcılarda sıkıntı varsa kendilerini test etmeleri gerekir. Bu ülkenin her santimetre karesinde devlet vardır.

Süreç şu anda başlamıştır ve bu süreç bir rehavere fırsat vermeden devam edecektir. Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrıma gittiğine yönelik yakıştırmalar dezenformasyondur.

Bugüne kadar yapılanlarla bu iş bitmiştir anlamına gelmesin. Süreç devam edecektir. Vatandaşlarımızın ellerindeki bilgi ve belgeleri güvenlik güçlerimize ulaştırması gerekmektedir." 

28/07/2015 11:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, terör, saldırı, açıklama
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.