Erhürman: 15 Ocak'a odaklanmalıyız

ads ads ads ads
03/12/2016

ads
Erhürman: 15 Ocak'a odaklanmalıyız

Ada TV’nin konuğu olan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Şu an 15 Ocak’a odaklanmalıyız. Umarım çözüm olur. Ancak bu tarihten sonra çözüm olmazsa erken seçim isteriz” dedi

Ada TV’de Erçin Şahmaran’ın konuğu olan CTP lideri, Değirmenlik Dağ yolunda üç canın yitip gitmesine neden olan kazadan, Kıbrıs müzakerelerine kadar partisinin görüşlerin dile getirirken, erken seçim çağrısı için de sinyal verdi.

“Kıbrıs müzakerelerinde Ocak ayının ilk yarısı gibi bir hedef varsa şu an seçimden bahsetmek lükstür” diyen Erhürman, 15 Ocak tarihine dikkat çekti. CTP Genel Başkanı, “Şu an 15 Ocak’a odaklanmalıyız. Umarım çözüm olur. Ancak bu tarihten sonra çözüm olmazsa erken seçim isteriz. Çünkü şu an ki hükümet oy oranıyla meşruiyeti tartışmalı bir haldedir” dedi. Ülkeyi yasa boğan kaza konusunda da açıklamalarda bulunan Erhürman, şunları söyledi: “Siyasetimizin bir rasyonelleşmeye ihtiyacı var. Biz bu çocukları kaybettiğimiz sırada Türkiye’de yurtta çıkan yangında da çocuklarımızı kaybettik. Türkiye’de hemen bilirkişi raporları hazırlandı. Bu raporlar üzerinden tartışma başladı. Şurda şurda eksiklikler var dendi. Buna ilişkin öneriler sıralandı. Bizde yaşanan kazada ise kimseden ses çıkmadı. Normal bir yönetimin burada ulaşabildiği tüm verileri ortaya koyması lazımdı. Bu ortamı rahatlatır. Biz de ise bekleyeceksin diyorlar.”

PAYIMIZA DÜŞENİ ALIRIZ

Başbakanlık önünde Türkiye’ye yönelik pankartlarla ilgili sorulara da yanıt veren CTP Genel Başkanı, “Türkiye elini yakamızdan çek, pankartının taşınmasını anlamlı bulmam. Ama mesele bu değil. Bu gençleri hepimiz anlamalıyız. Bu insanların dinlemek boynumuzun borcudur. Bize siz CTP olarak ne yapardınız diye soruyorlar. Bir an önce ciddi bir soruşturmacı atayın. Payımıza düşen varsa biz de alırız. Ama bu yapılan kurt puslu havayı sever mantığı doğru değil. Çıkın yolla ilgili, kamyonlarla ilgili sorunu çıkarın. Ben burada özeleştiri yapmaya hazırım. Ama yok siz bütün tartışmayı Türkiye karşıtları ve Türkiye yanlıları üzerinden yapacaksanız, bu bir tuzaktır. Biz bu tuzağa düşmeyiz” dedi. Mesai saatleriyle ilgili tartışmaya da değinen Tufan Erhürman, “Türkiye’nin saat farkıyla ilgili hükümete bir emir verdiği kanaatinde değilim. Peki siz karanlıkta okula giden çocukları düşündünüz mü. Çocuklarımız neden karanlıkta sokağa çıkıyorlar. Tam bir kaos yarattılar” diye konuştu.

KAYNAK: STAR KIBRIS 

03/12/2016 09:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ctp, erhürman, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.