Erhürman: Düşün artık bu halkın yakasından

Hükümete: “Düşün artık bu halkın yakasından”, Cumhurbaşkanına: “Doğru zemine geri dön”

ads ads ads ads
30/07/2021

ads
Erhürman: Düşün artık bu halkın yakasından

  CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hem Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı hem de azınlık hükümetini eleştirdi.

   Erhürman, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin "Krizin içinde ülke hükümetsiz kalmasın" iddiasıyla göreve geldiğini ama krize krizler eklemekten başka hiçbir işe yaramadığını belirterek, “Düşün artık bu halkın yakasından” dedi.

   Hemen her gün "Hükumette kriz" şeklinde haberlerin basında yer aldığına işaret eden Erhürman, “Bugün de UBP ile YDP arasında kriz varmış. UBP yeni taleplerde bulunmuş, bu yüzden YDP hükumetten çekilebilirmiş. Ortada ‘hükümet’ adıyla anılmaya değer bir yapı kalmış gibi” diye görüş belirtti.

“Doğru zemine dön”

   Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, Kıbrıs sorununda doğru zemine dönmeye çağırdı. Erhürman, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

   “Sayın Tatar resmi görüşmelerin ancak iki devletlilik temelinde başlayabileceğini söyledi. Hatta BM Güvenlik Konseyi'nden istediği yönde karar üretmesini talep etti. Her fırsatta dünyanın ‘yeni politikasını’ anlamaya başladığını da iddia etti.

   Güvenlik Konseyi de 29 Temmuz tarihinde karar üretti. Kararda, resmi görüşmelerin başlayabilmesi için taraflara, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon için çabalarını yenilemeleri çağrısında bulundu.

   İşte ‘dünyanın anlamaya başladığı yeni politikanın’ sonucu! Bir an önce doğru zemine geri dönün! Kıbrıs Türk halkının bunca çabasından sonra, siyasi eşitlik gibi temel bir parametreyi kabul etmeyen Sayın Anastasiadis'e ‘çözümü isteyen taraf ceketini’ giydirme hakkınız yok!”

30/07/2021 15:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erhürman, kktc, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.